Artiklar

Saga gick från byrålivet i London till Berghs Bachelor i Stockholm

Efter att ha utforskat yrkeslivet i London som motion designer tog nuvarande Berghs Bachelor-studenten Saga det stora steget att utbilda sig genom Berghs Bachelor-programmet. Hör mer om hennes resa hem till Sverige och planerna på att återvända till London för att plugga på Berghs partnerskola Ravensbourne University.

Skrivet av Max Maccarone
December 5, 2022

Hej Saga! Berätta lite om dig själv?

Halloj! Jag är en 23-åring från Sundsvall som har en bakgrund inom design, specifikt motion design, men som alltid varit kreativ och testat sig fram genom livet. Har alltid vetat att jag velat jobba inom en kreativ och skapande bransch, och på så sätt hamnat där jag är idag! 

Vad gjorde du innan du började på Berghs?

Innan jag började på Berghs jobbade jag för en motion design studio i London i cirka ett år. Där fick jag jobba med alla typer av kunder, stora som små. Jag fick göra allt från animation, styleframes, storyboards och liknande, mestandels skapat i 3D. Jag har också jobbat för några andra studios på distans, men under en kort tid bara. Jag är fortfarande bara på en junior nivå, men har lärt mig otroligt mycket under den lilla tiden som jag hållt på med motion design professionellt. 

Drömmer du om en internationell karriär i kommunikations­branschen?

Kickstarta då din drömutbildning med en termin i Stockholm innan du fortsätter på en av våra partnerskolor i Australien, USA, England eller Skottland.

Sök nu!

Varför Berghs och varför tillbaka till Sverige?

Jag insåg att jag inte hade så mycket kunskap gällande grafisk design som jag hade önskat, då det är en stor del i skapandet av motion design, och jag behövde ta en paus från jobbandet. Då läste jag om Berghs och deras program Berghs Bachelor där man kunde läsa grafisk design som tillägg. Det var av en slump och tyckte det lät väldigt attraktivt. Det var ingen tvekan att jag skulle söka och kom som tur var in! 

Vad är det med Berghs Bachelor som är mest värdefullt?

Jag tror nog hur alla lärare och gästföreläsare har så mycket kunskap inom sina områden, så man lär sig mycket inom så många saker som faller under kommunikation, allt från marknadsföring till strategi till det visuella. Ditt kunskapsområde blir så mycket bredare och hjälper en verkligen att inse vilka saker som talar till en själv mest. Men jag har också tyckt det har varit väldigt givande hur internationellt programmet är. Många kommer från olika länder med olika bakgrunder, så man har fått många insikter utifrån det också.

Hur tror du Berghs Bachelor-programmet kommer påverka ditt framtida yrkesliv?

Då jag har mest fokuserat på det visuella i min karriär så har det varit väldigt intressant att fått lära sig hur processen kan se ut innan själva designdelen sätt igång, vilket är något jag kommer definitivt ta med mig i framtiden. Just hur mycket arbete det är innan ens egna jobb sätts igång gav mig en ny respekt för alla som jobbar som strategists eller liknande, och också se min egna inriktning med nytt perspektiv och verktyg som styrker mitt designtänkande. Också alla kontakter man skapat när man studerat här, vilket är några stycken, är några som jag kommer värdera under en lång tid framöver.

Vad har du för planer efter grundterminen här i Stockholm?

Jag planerar att fortsätta studera på Ravensbourne, London och studera deras Motion Graphics kurs. Jag vill fortfarande vara kvar i den branschen, men vill studera där för att kunna hitta mer av min egna stil och bygga upp mina tekniska kunskaper. Det är jag otroligt exalterad för!