Artiklar

Berghs kurs i projektledning gav Britta fler verktyg, bättre struktur och djupare förståelse

Britta Agardh och hund och boll

Britta Agardh arbetar som projektledare på Svenska Brukshundklubben i Stockholm. Hon ville utvecklas i sin roll och gick under hösten 2022 därför en distanskurs i projektledning på Berghs. Här berättar Britta om kursen och vad hon fick med sig.

Skrivet av Anette Hamel
December 21, 2022

Hej Britta! Berätta något om dig och vad du jobbar med.

– Britta Agardh heter jag och arbetar som projektledare på Svenska Brukshundklubben i Stockholm sedan 5 år tillbaka. Jag har två barn, Wilia och Eric och två hundar, Harro (schäfer) och Jimmy (blandras). Jag är licensierad Personlig tränare och även certifierad Personlig tränare och certifierad Fysioterapeut på hund. Syftet med projektet som jag har lett är att öka den fysiska aktiviteten tillsammans med hund och motverka ökningen av psykisk ohälsa. Jag har tagit fram färdiga träningsprogram (styrketräning och uthållighetsträning) och material till hundägare och hundar med olika åldrar och förutsättningar.

Vilken kurs har du gått på Berghs och vad var det som fick dig att söka till just denna?

– Under perioden 26 augusti till 9 december 2022 läste jag distanskursen Projektledning. Jag ville utvecklas som projektledare och då jag arbetade samtidigt var denna utbildning på distans perfekt. Min arbetsgivare tipsade mig om utbildningen.

Hur var läraren?

– Fantastisk! Ann Westfelt var tillgänglig och väldigt proffsig. Jag fick tydlig och relevant feedback snabbt.

Vad har du fått med dig från kursen?

– Jag har fått med mig väldigt mycket från utbildningen, inte minst anpassade verktyg och en djupare förståelse i hur projektledarens roll och insatser återspeglar sig i resultatet under projekttiden. Jag har fått mycket bättre översikt och struktur på projekt.

Motsvarade kursen dina förväntningar?

– Över mina förväntningar. Skulle gärna gå fler utbildningar via Berghs.

Fick du någon aha-upplevelse under din tid hos oss?

– Fick många aha-upplevelser, framförallt när jag insåg hur allt hängde ihop och hur arbetet jag gjort tidigare kunde ha gjorts på ett lättare sätt.

Vad tycker du var roligast eller svårast på utbildningen?

– Gantt- schemat var roligt, lärorikt och svårt, men ack så nyttigt!

Hur var det att plugga på distans?

– Passade mig som handen i handsken, då jag aldrig riktigt vet hur mina arbetsveckor ser ut i förväg eller vart i landet jag befinner mig i.

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser i våra lokaler och på distans. Frågor? Chatta gärna med oss!

Välj här!

Har du fått användning av det du lärde dig?

– Absolut. Jag håller på att göra slutrapport på det projekt som jag arbetat med i fem år, och där kommer de nya kunskaperna väl till pass.

Berätta om hur kan en dag på ditt jobb se ut!

– Jag har ett övergripande ansvar för att utbilda blivande Friskvårdsinstruktörer och lärare inom friskvård och ta fram aktiviteter och material som främjar fysisk aktivitet både för hundar och dess ägare. Jag arbetar hemifrån och har under projektet rest en hel del (varannan helg har jag varit på resande fot). Mitt arbete innebär många fysiska möten med konsulter och kollegor på kansliet. Utmaningen under dessa år har varit att hinna med alla delprojekt och begränsa min tillgänglighet för att orka med.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Friheten och att ta del av resultatet av det arbete jag gör. Så många hundägare som hör av sig och vill tacka för att de har fått inspiration och motivation till att träna tillsammans med sina hundar. Att kunna påverka så många människor.

Och utmaningar?

– Offentligheten och känslan att aldrig riktigt kunna stänga av.

Har du något karriärtips du vill dela med dig av?

– Ett tips är att ju mer du ger, desto mer får du tillbaka. Jag har delat med mig av min kunskap genom utbildningar och utgivna böcker.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna kurs?

– Skulle varmt rekommendera utbildningen då den är seriös och passar perfekt när man jobbar samtidigt. Bra upplägg och realistiska inlämningsuppgifter. Fick bra kontakt med flera deltagare under utbildningen genom att vi fick respondera på andras projektplaner, vilket var mycket lärorikt.

Foto: Magnus Fröderberg

Vi har även fler kurser inom projektledning. Vill du läsa om andra personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.