Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

“En rolig kurs som gav ett större självförtroende”

Daniela.Hedström

Daniela Hedström läste Berghs distanskurs Produktions­ledning Start under hösten. Utbildningen gav henne metoder och modeller för att utveckla och skapa struktur. Här berättar hon mer om detta och hur hon har användning av kursen i sitt jobb.

Skrivet av Anette Hamel
Februari 5, 2019

Hej! Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Daniela Hedström och är en kosmopolitisk äventyrare med ett nyfiket och äkta intresse för olika människor, kulturer och livsstilar. Min passion är att nätverka, att skapa nya och hållbara kontakter med människor och hantera projekt och händelser med ett tydligt syfte mot uppsatta mål.

Jag är egenföretagare och till hälften delägare i företaget GAMENG. Då vi arbetar med varumärkes- och konceptutveckling för destinationer och företag både i Sverige och utomlands får jag många tillfällen till att både resa och nätverka. Jag är i grunden konceptutvecklare för besöksnäringen.

I höstas läste du distanskursen Produktions­ledning Start. Vad var det som fick dig att söka till just denna kurs?

Jag sökte utbildningen för att jag tidigare läst projektledning och strategisk marknads­föring, jag ville knyta ihop mina tidigare erfarenheter med mitt nuvarande arbete. Utbildningen gav metoder och modeller för att utveckla och skapa struktur i de uppdrag jag projektleder.

Att vända sig till Berghs är med facit i hand framgångsreceptet för att tydligare få struktur, nya verktyg och mer kött på benen för att skapa en ny dimension av magin vi levererar. Nödvändigt för oss inför nästa steg av företagets utveckling och expansion.

Vad har du fått med dig från kursen?

Jag har fått med mig nya verktyg och användbara mallar, tankar och värdefulla tips som delats av både läraren och av mina kurskamrater. Jag har också fått övning i att tydligt bryta ner alla projekt i faser och processer för att inget ska lämnas åt slumpen.

Motsvarade kursen dina förväntningar?

Absolut och mer därtill. Genom uppgifterna, självstudierna och att få ta del av övriga kursares inlämningsuppgifter har jag verkligen tillgodogjort lärandet och överskridit mina förväntningar. Det var också en rolig kurs som gav ett större självförtroende.

Cecilia Wirtl visade redan från första dagen att hon är en sann inspiratör. Hon bjuder på sig själv och har genom sin varma personlighet och sitt gedigna kunnande inom ämnet lyckats engagera och entusiasmera alla kursares behov. Detta trots att vi alla haft helt olika bakgrunder och kommit från helt olika branscher. Hatten av för en fantastisk Cecilia.

Berätta gärna om något bra eller roligt minne från Berghs!

När en ny kurs startar har man lite nervositet i kroppen. Men under en av de första föreläsningarna tappade Cecilia fokus, anledningen bestod av skogens konung och drottning som plötsligt knatade förbi utanför hennes fönster. Denna överraskande älgkontakt blev inte bara ett roligt minne utan det gjorde att vi, lite stressade och nervösa deltagare, kunde slappna av och släppa prestigen. Vi förstod att vi alla är människor och att allt inte behöver vara perfekt hela tiden. Saker inträffar och man får bolla situationen utefter hur den dyker upp.

Vad tycker du var roligast på kursen?

Det som jag tyckte var roligast med kursen var förstås kunskaperna som kursen gav, både i praktiken och i teorin. Men även det faktum att trots att kursen skedde på distans ändå skapade möjlighet till ett kontaktnät av likasinnade. Ett kontaktnät av hungriga och engagerade produktionsledare, redo att stötta och stödja varandra.

Under kursen startade vi en Facebookgrupp. En grupp med syfte att fortsätta vara aktiv även efter utbildningens slut. Jag ser verkligen fram emot att nätverket följs åt i framtiden och kan se vart våra vägar leder oss. Nätverken är ju, som jag tidigare sagt, min passion och väldigt roligt men också en viktig del i mitt arbete.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Vi har både kurser på dagtid, kvällstid, intensivkurser och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Hur kan en dag på ditt jobb se ut?

En dag är ingen annan lik. Vi arbetar med destinations- och konceptutveckling både i Sverige och utomlands. Det betyder att jag får vara lite överallt i världen beroende på uppdrag. Just nu arbetar vi bland annat med att marknadsföra Zaragoza, Spaniens femte största stad, för att attrahera internationella turister samtidigt som vi skapar Södertälje kommuns evenemangsstrategi.

Mitt arbete är väldigt flexibelt och består till stor del av eget ansvar. Det betyder att min roll som produktionsledare blir väldigt viktig. Klyschan ”många bollar i luften” är min verklighet från morgon till kväll. Jag ser verkligen fram emot framtiden och att arbeta mer med kunskaperna Berghs givit mig. Jag känner att jag kan, och har mycket att tillföra, såväl till företaget, våra kunder som till en bättre och hållbarare värld.

Vad inspirerar dig?

Att ha koll på projekten, personerna och detaljerna för att lyckas göra verklighet av små som stora idéer. Att få utlopp för min positiva personlighet och skapa engagemang, hitta kreativa lösningar i alla uppdrag inspirerar mig. Varje uppdrag är unikt och har sin egen väg till resultat.

Har du fått användning av det du lärde dig?

Absolut! Den största vinsten av allt jag lärt mig är ett ökat självförtroende. Kursen har skapat en förståelse för hur produktionsledningen fungerar i praktiken när allt faller på plats och hur allt hänger ihop. Att skapa ordning och struktur i kaos.

Vill du läsa om andra personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.