Artiklar

Emelie vann en kvällskurs på Berghs

Emelie.Pousette

“Det var tydligt att alla lärare tyckte väldigt mycket om ämnet de pratade om och att de var peppade på att lära ut till andra” säger Emelie Pousette, den lyckliga vinnaren i vår exklusiva tävling där vinsten bestod av en valfri kvällskurs på Berghs. Här berättar Emelie om valet av kurs, höstkvällarna på skolan och vad hon fick med sig.

Hej Emelie! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag heter Emelie Pousette och bor i Stockholm. Jag jobbar inom vården, men har alltid varit intresserad av allt som har med kreativt skapande att göra. Framförallt bildkonst och grafisk design. Jag har tidigare pluggat konstvetenskap på universitet och teckning på folkhögskola.

Hur gick tankarna när du i mitten av juni fick veta att du var vinnaren i vår tävling?

– Jag blev såklart helt otroligt paff och superglad! När jag berättade för min man trodde han först att det var spam. Då och då händer det ju att man ställer upp i olika tävlingar, men man vinner aldrig. Och så när man väl vinner en tävling i livet är det ett så här bra vinstpris! Otroligt.

Du valde kursen Grafisk Design Start. Vad var det som fick dig att välja denna?

– Det som fick mig att välja denna kurs var att den verkade ge en bra bredd och ta upp flera olika saker som jag är intresserad av. Jag har länge varit nyfiken på både illustration, förpackningsdesign och UX/UI och när jag såg att den här kursen skulle ta upp allt detta plus mer blev valet lätt.

Hur var det att spendera kvällarna i Berghs lokaler?

– Varje kväll var lärorik och trevlig! Jag hade förväntat mig att vara supertrött under mörka kvällar i oktober och november då jag kom dit direkt efter jobbet. Men jag märkte att jag tvärtom fick energi av att vara i huset och att få lära mig en massa nytt.

Vad fick du med dig?

  • Om jag jämför mig med mina kurskamrater var jag nog den största nybörjaren i gruppen, men jag märkte att jag på kort tid fick mycket insikt och lärdomar.
  • Föreläsarna var alla verksamma i branschen och deras råd och tips var knutna till verkligheten och hur de själva jobbar. Det var värdefullt.
  • Om jag ska ge ett exempel på vad jag lärt mig så är det att arbeta med koncept. Att följa en röd tråd och att beslut, allt ifrån färgval till typsnitt och bildmanér ska härröra från en grundidé som kan baseras på vad man vill förmedla och till vilken målgrupp. Det är alltså inte bara “jag valde det här för det såg snyggt ut”.

Vilken kurs passar dig?

Berghs erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden. Det finns både kurser i våra lokaler i Stockholm och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Hur var lärarna?

– Roliga, inspirerande, kunniga. Otroligt bjussiga och hjälpsamma. Det var tydligt att alla lärare tyckte väldigt mycket om ämnet de pratade om och att de var peppade på att lära ut till andra.

Motsvarade kursen dina förväntningar?

– Apropå att jag var nybörjare när jag började kursen så var jag lite nervös inför det första tillfället. Jag hade lite orostankar över om det här kanske skulle vara för svårt för mig, men hela kursen var upplagd på ett så bra sätt att den kunde ge något för alla – oavsett bakgrund och tidigare kunskap.

Vad tycker du var roligast eller svårast på utbildningen?

– Det roligaste var att vi fick jobba med ett case, presentera det och även få höra och se sina kursares cases. Det var också det svåraste, eftersom det såklart kräver lite mer av en. Men jag lärde mig otroligt mycket av att jobba så. Det var givande att få omsätta det jag lärt mig teoretiskt till någonting praktiskt och hands on.

Har du fått användning av det du lärde dig?

– Jag har blivit frågad av några bekanta att hjälpa dem och deras företag med den grafiska profilen, framförallt på sociala medier. Jag ser fram emot det arbetet och att få använda verktygen jag lärt mig på Berghs.

Vill du också läsa en kvällskurs på Berghs? Här hittar du hela vårt aktuella kursutbud.