Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

"Kursen har gett mig så mycket mer än bara projektlednings­kunskaper"

Jakob.Bäckström

Jakob Bäckström jobbar på Paf och läste i vintras en intensivkurs i projektledning. Här berättar han om dagarna på Berghs och ger tips till dig som funderar på att läsa denna kurs.

Skrivet av Anette Hamel
Februari 24, 2020

Hej Jakob! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag heter Jakob Bäckström, bor i Bromma i Stockholm och har jobbat på Paf i 5 år. Jag arbetar med varierande marknadsaktiviteter, men i huvudsak med acquisition, campaigns och content. Tidigare i karriären har jag arbetat som projektledare och i olika marknad och säljroller. Utbildningsmässigt har jag en 5-årig utbildning från Örebro Universitet i Företagsekonomi med fokus på organisation och marknadsföring

– När jag inte är med familjen (min fantastiska fru och vår underbara dotter) eller på jobbet så spenderar jag mycket tid i ishallen där jag arbetar som tränare. Där ligger fokus på att utveckla spelare och tränare både på och utanför isen, vilket är extremt givande!

Vilken kurs läste du hos oss och vad var det som fick dig att söka just denna?

– Jag läste intensivkursen Projektledning i december 2019. Ville få mer kött på benen, verktyg, utbyta erfarenheter, stimuleras och bygga vidare på min befintliga kunskap då det var länge sedan jag pluggade. Säkerställa att jag gjorde rätt saker och var på väg i rätt riktning. Bli bättre på mitt jobb helt enkelt.

Vad har du fått med dig från kursen?

– Struktur. En tydlighet i vilket innehåll som är viktigt och varför. Dessutom väldigt bra verktyg att applicera på helheten för att kunna förbättra och höja kvaliteten på hela projektplanen och projektets välmående. Jag fick ny och praktisk kunskap samtidigt som jag fick massor av nya influenser och höra hur andras vardag ser ut där de befinner sig.

Motsvarade kursen dina förväntningar?

– Den överträffade mina förväntningar, helt klart! Några saker som jag ansåg var speciellt bra var gruppens storlek (12 deltagare), dialogerna med alla kursare och sist men inte minst vår GRYMMA lärare Mie Nygren! Jag tror inte jag har ett tillräckligt bra ordförråd för att förklara hur bra hon var. Mie passade mig personligen perfekt och fick exakt samma känsla av hela gruppen. Hon var helt enkelt fantastisk, skulle kunna rekommendera kursen baserat bara på att hon håller den.

Har du något bra eller roligt minne från dina dagar hos oss som du vill dela med dig av?

– Oj, svår fråga. Har mest situationer från dialoger och roliga skämt, men bara den typen av skämt som man behöver vara där för att förstå eller tycka är roliga. Tycker att vi hade väldigt härliga luncher där man fick sitta ner i lugn och ro och prata och utbyta erfarenheter med varandra.

Hur har du fått användning av det du lärde dig?

– Jag kom tillbaka till jobbet och hade två projekt som jag applicerade all teori på direkt vilket var väldigt bra. Självklart går inte allt perfekt men jag känner ändå att jag hela tiden blir bättre och har bra material från kursen att luta mig mot.

Har du något karriärtips?

– Hitta ett jobb där du kan lära dig saker, en roll som går att växa i, där det finns en bra mentor/chef/lärare och våga ta betalt. Hittar du de sakerna på en arbetsplats kommer det vara kul, givande och motiverande.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Vi har både kurser på dagtid, kvällstid och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Hur hittar du balans i tillvaron?

– Jag umgås med min fru och dotter (utan störningsmoment). Meditation. Tränar och utvecklar individer. Egen träning. Mycket handlar om att se vilka behov man har just här och nu, vilket är väldigt svårt och något jag alltid jobbar på.

Vad väntar härnäst för dig?

– Massor av härliga utmaningar på jobbet och att implementera all min kunskap. Men man vet aldrig vilka dörrar som öppnas i framtiden.

Hur håller du dig fortsatt uppdaterad inom ämnet?

– Det enda jag följer slaviskt är sportrelaterade podcasts där fokus ligger på ledarskap, gruppdynamik, mentalt och fysiskt välmående. Bortsett från det har jag avsatt tid varje vecka för att låta mig inspireras. När jag väl är där försöker jag hitta det jag är sugen på för stunden, eftersom de gör att jag på ett mycket bättre sätt kan ta till mig informationen jag läser. Det måste finnas glädje när jag ska lära mig något nytt eller utvecklas.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna kurs?

– Jag skulle nog säga: sluta fundera och boka din plats – du kommer inte att ångra dig. Kursen har gett mig så mycket mer än bara projektlednings­kunskaper.

Här hittar du alla våra kurser inom projektledning och produktionsledning.