Artiklar

Mari lärde sig ännu mer om animation

Mari Wigren
Berghs kändes som en kvalitetsstämpel och upplägget passade mig perfekt

“Berghs kändes som en kvalitetsstämpel och upplägget passade mig perfekt”, säger Mari Wigren som gick distanskursen Motion Graphics under våren 2019. Här berättar hon om utbildningen och vad hon fick med sig.

Skrivet av Anette Hamel
Mars 8, 2023

Hej Mari! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag heter Mari Wigren, bor i Stockholm och driver sedan 4 år tillbaka den kreativa byrån Mi Madre (4 anställda), där jag är Creative Director. Innan dess snurrade jag runt på förlag och byråer, men tröttnade på idiotiska beslut och stora organisationer och startade byrå med några av mina bästa vänner. Det ångrar jag inte!

Du gick distanskursen Motion Graphics under våren 2019. Vad var det som fick dig att söka till just denna?

– Innan hoppet till egenföretagare hade jag bestämt mig för att lära mig mer om animation. Berghs kändes som en kvalitetsstämpel och upplägget passade mig perfekt.

Vad har du fått med dig från kursen?

– Mycket! Framförallt verktyg och delvis kontakter. Nu jobbar jag varje vecka i After Effects och är framförallt en bättre CD i projekt där stor kunskap om animation krävs.

Hur var läraren?

– Fantastisk! Martin var både tydlig och inspirerande!

Vad tycker du var roligast och svårast på utbildningen?

– Det var lite av ett nytt sätt att tänka – vilket var en utmaning. Den intuitiva förmågan som man var så van att leva i och skapa utifrån fick stå tillbaka, till fördel av minutiös planering och positioner. Samtidigt som man kände en explosion av kreativitet.

Fick du någon aha-upplevelse?

– Nja, mer en överväldigande känsla men kanske också en aha-upplevelse av hur lång tid det faktiskt tar att animera och vad som krävs.

Vilken kurs passar dig?

Berghs erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser i våra lokaler i Stockholm och på distans.

Välj här!

Hur kan en vanlig dag på ditt jobb se ut?

– Vi är en liten byrå med stora kunder och ambitiösa idéer. Dagarna är intensiva. Möten, planering och produktion varvas.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Variationen och att min hjärna får komma på sjuka grejer som sedan folk vill genomföra. Otroligt!

Och utmaningar?

– Att alltid prestera innovativa och kreativa lösningar som man dessutom ska genomföra.

Har du något karriärtips du vill dela med dig av?

– Till mitt yngre jag skulle jag vilja säga att ”alla chansar och håller fingret i luften. Du kan lika gärna vara med och gissa.”. Annars är det alltid väsentligt att se till att man omger sig med fantastiska människor – teamet är allt!

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna kurs?

– Till den sanna nooben: Bli inte skraj! Allt kommer att bli bra.


Fotograf: Magnus Ragnvid

Här hittar du hela Berghs kursutbud. Vill du läsa om andra personer som har gått en kurs hos oss? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.