Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Kursen gav Samir strategisk spets

Samir.Akhmedov

Samir Akhmedov är Client Director på Spoon i Stockholm. Hösten 2019 läste han Strategisk projektledning på Berghs. Här berättar han om kursen och sitt arbete på byrån.

Skrivet av Anette Hamel
Januari 24, 2020

Hej Samir! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag heter Samir Akhmedov och arbetar som Client Director på byrån Spoon i Stockholm, där jag har varit i över tre år. Även om jag största delen av tiden har arbetat som Client Director så började jag faktiskt som praktikant, innan jag 2017 blev anställd som redaktör för att sedan anta min nuvarande roll 2018. Jag bor med min sambo Denice, vår son Noah och hunden River i ett radhus någon kilometer utanför Tyresta Nationalpark. Då vi är en rätt aktiv familj som tycker om att vara ute och röra på oss är det viktigt att ha nära till naturen. En stor del av min fritid ägnar jag åt traillöpning med målet att springa mitt första 100 miles-lopp år 2021.

Vilken kurs gick du hos oss och varför valde du just denna?

– Jag läste kursen Strategisk projektledning under hösten 2019. Under en längre tid hade jag känt ett behov av att stärka min kompetens på en strategisk nivå. Innehållet i kursen verkade överensstämma med de delarna jag ville utveckla och därför sökte jag mig till just den här kursen.

Motsvarade kursen dina förväntningar och vad fick du med dig?

– Absolut! Efter kursen har jag fått med mig många viktiga lärdomar som gör det möjligt för mig att kunna applicera ett strategiskt perspektiv på mitt dagliga arbete. Jag har dessutom fått med mig tillräckligt bra och tydliga verktyg för att kunna bygga strategier och utforma strategiska dokument på egen hand.

Hur var lärarna?

– Lärarna var pedagogiska, tydliga och noggranna. Jag känner att jag absolut fick den hjälp och stöttning jag behövde under kursen.

Vad tycker du var roligast eller mest intressant?

– Att kursen innehöll en bra balans mellan teori och praktik. Det har varit intressant att gå igenom och analysera flertalet andra strategier och samtidigt under kursens gång även få ta fram en strategi själv.

Hur har du fått användning av det du lärde dig?

– Den strategin som jag arbetade med under kursens gång har jag haft möjlighet att vidareutveckla ytterligare. Jag har även påbörjat arbetet med att ta fram en annan strategi som är tänkt att användas på min arbetsplats.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Vi har både kurser på dagtid, kvällstid och på distans. Ofta finns det allra längst ner på en kurssida relaterade artiklar om just den kursen. Exempelvis intervjuer med lärare och/eller kursdeltagare – ett bra sätt att få veta mer.

5 tips för att hitta rätt kurs

Hur kan en dag på ditt jobb se ut?

– En dag på mitt jobb kan variera otroligt mycket, vilket såklart är den roligaste delen av mitt jobb. Den ena dagen kan jag sitta tillsammans med en arbetsgrupp och utveckla ett koncept inför en kommande kampanj och en annan dag kan jag vara mitt inne i ett stort pitcharbete eller sitta och räkna på en offert. Mitt absolut viktigaste uppdrag är dock självklart att finnas tillhands för mina kunder. Tack vare kursen känner jag att jag nu till större del än tidigare även kan stötta dem på en strategisk nivå.

Har du något karriärtips?

– Det bästa karriärtipset jag kan komma med är att du måste jobba med något du är passionerad för. Något du verkligen älskar. Jag är fullt övertygad om att den passionen är tillräckligt för att driva på en ständig personlig utveckling. Det är nästintill oundvikligt att bli riktigt bra på det du älskar och det i sin tur kommer leda dig vidare i karriären.

Hur hittar du balans i tillvaron?

– Att hitta balans mellan jobb och fritid är inte alltid lätt inom den här branschen. Därför tror jag att det är extra viktigt att vara noggrann med att avsätta tid till mental och fysisk återhämtning. För mig handlar det om att ta en härlig löprunda i skogen, eller att hitta på något med familjen. Dessutom tror jag att det är viktigt att kunna släppa arbetet när du lämnar arbetsplatsen och fokusera till hundra procent på att koppla av.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna kurs?

– Till den som funderar på att gå den här kursen vill jag varmt rekommendera att verkligen arbeta med en skarp strategi under kursens gång. Det stödet du får av lärarna, tillsammans med omfattande teori kommer räcka gott och väl för att du ska kunna bygga en strategi.

Vad väntar härnäst för dig?

– Sju månaders föräldraledighet med min son Noah.

Här kan du läsa mer om våra kurser inom projektledning. Vill du läsa om andra personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.