Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

På Berghs Unconference samlas de som brinner för utbildning och innovation

– En Unconference är en medskapande dag där likasinnade samlas och lär sig nya saker. Tanken är att du ska få ta del av spännande ämnen, kunskapsutbyten och bra nätverkande med andra som har samma brinnande intresse att utveckla lärandet, säger Patrik Hambraeus, Learning Developer på Berghs.

Skrivet av David Lindh
December 18, 2018

Den 24 januari 2019 samlas deltagare på Berghs Unconference: Education + Innovation för att lyssna på lärare, innovatörer, facilitatorer och kommunikationsexperter som delar med sig av sin kunskap.

Vad är en Unconference?

Idén med en Unconference är att deltagarna själva är med och skapar innehållet! Vi på Berghs har satt ett tema som handlar om innovation och lärande, för det är något vi ständigt arbetar med att utveckla på Berghs. Vi står för lokaler och inramning, men talare och deltagare anmäler sig själva. Vi har satt enkla regler, ett framträdande får max vara i 20 minuter och en workshop får pågå i max 45 minuter. Vi har valt att hoppa paneldiskussioner, mest för att de ofta bara fyller ut tiden och inte är så roliga att lyssna på. Sist men absolut inte minst så har vi sagt att vi inte vill ha några säljpitcher för en produkt eller tjänst, utan att talare har fokus på att dela med sig av något nytt, som en metod, eller sätt att undervisa.
Självklart behöver man inte ställa upp som talare, det går också bra att bara lyssna och delta. Det kostar inget och talare får heller inget betalt - tanken med en unconference är att samla de som brinner för sitt ämne och gillar att utbyta idéer och lära sig nya saker!

Vilka kommer att tala?

Vi har fått in cirka 15 talare i nuläget som pratar om ämnen som Designing Hybrid Learning Experiences, Etik och Innovation, Aktionsmetodik, Graph Thinking, Empowering young students, Power of perspectives, Generative Learning, Principles of Divergent thinking, Learnings från You kursen på Berghs (kursdesign), Agile leadership and Learning med mera.
Vi har talare med lång erfarenhet av undervisning och från olika kreativa branscher. För att nämna några: Jonas Lidman, Fredrik Heghammar, Maria Rogg, Charlotta Rydholm, Stefan Wendin, Robin B Olsson, Anders Örtegren, Egle Obcarskaite, Sveinung Skaalnes, Malin Elgborn, och studenter från Stockholm International School.

Vill du också delta på Berghs Unconference?

Vi har bokat vår aula och ett antal klassrum för break-out seminarier under en dag/kväll den 24 januari 2019.

Anmäl dig nu!

Vad kan man förvänta sig?

En Unconference är avslappnad och låter deltagarna själva bestämma hur de vill uppleva den. Det kommer att bli en intressant dag med överraskande ämnen och bra nätverkande med andra som har samma brinnande intresse att utveckla lärandet.

Kan man komma även om man inte har möjlighet att vara med en heldag?

Självklart, vi har lagt eventet från 13.00-20.00 för att det ska vara enkelt att komma loss - det gäller kanske att förhandla både med jobbet och med hemmet om att kunna medverka.

Är du sugen på att anmäla dig som talare? Kul! Maila till oss på unconference@berghs.se, skriv vad du vill prata om, om du vill ha ett föredrag eller hålla workshop.