Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Utbildning och arbetsliv i förändring: Anna Kleinwichs Magnusson

Anna K

I denna artikelserie berättar några av Berghs kursansvariga om hur coronaviruset har påverkat dem i arbetslivet och i deras lärarroll. De delar även med sig av erfarenheter och lärdomar. Här har vi pratat med Anna Kleinwichs Magnusson, programansvarig för Berghs Upgrade – Digital Copywriting.

Skrivet av Anette Hamel
September 23, 2020

Hej Anna! Har du behövt utbilda dig inom nya områden under coronapandemin?

– Jag brukar alltid ha lite för mycket att göra och har därför under en lång period lovat mig själv att inte hoppa på nya idéer och dra igång nya projekt. När Corona satte världen på paus fanns det plötsligt tid. Så jag släppte den tråkiga regeln och har nu två nya bebisar på gång; Filmbyrån i Stockholm och snart även en annan gren som växer ur Stockholms Skrivbyrå. Det här har gjort att jag har behövt lära mig lite nytt. För mig är företagandet ett lärande som pågår hela tiden. Det är både tufft och kul.

Vilka lärdomar har du fått under denna coronatid?

– Det har blivit tydligt att vi behöver se över hur vi arbetar framöver. Jag tror att många har uppskattat att få arbeta hemma under den här tiden, i alla fall de som har fått lugn och ro att arbeta fokuserat. Många har nog också överraskats av hur viktiga kollegorna är för att vi ska må bra och känna oss motiverade på jobbet. Som extrovert kanske man har fått ett nytt sug efter lugn och ro, som introvert en insikt om att det är rätt trevligt med folk ändå.

Vad har fungerat bra?

– Om vi bortser från allt fruktansvärt som pandemin har fört och kommer att föra med sig ser jag flera positiva följder. Det ena är att digitaliseringen äntligen har fått fart på riktigt. Även stora organisationer har snabbt ställt om och sett många fördelar i det. Jag tror också att vi kommer ut ur den här perioden med ett sundare sätt att se på jobb på distans. Fler kommer att ha möjlighet att jobba hemifrån ibland och förhoppningsvis minskar antalet onödiga tjänsteresor markant. Ur kris föds kreativitet och jag är övertygad om att det slipas på briljanta idéer just nu. Det ska bli spännande att se vilka nya produkter och tjänster som dyker upp framöver!

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser på dagtid, kvällstid och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Vad har varit den största utmaningen?

– Många har haft svårt att känna motivation och engagemang under den här oroliga och isolerade tiden. Det har ställt helt nya krav på ledare och arbetsgivare. Jag tror att behovet av täta avstämningar och ökad kommunikation har landat väldigt olika. I vissa verksamheter har man kommit närmre varann, i andra har man tyvärr en hel del att jobba med. Vi har också haft en utmaning hos Knack Rekrytering som har haft en tydlig nedgång i förfrågningar kring konsulter och rekrytering. Det ska bli intressant att se hur hela den branschen hämtar sig efter Corona.

Hur håller du jobbmotivationen uppe i krävande tider som dessa?

– Jag vågar nästan inte skriva det, men jag får energi när det skakar lite lagom omkring mig. Omväxling och förändring ger mig nya tankar, förbättrade arbetssätt och en känsla av att något nytt är på gång!

Här hittar du fler artiklar i denna artikelserie och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs hos oss.