Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

5 kurser för dig som gillar att skriva

Är du en fena på att uttrycka dig i text? Agerar du inofficiell copywriter på jobbet? Skriver du artiklar och vill bli bättre på SEO? Eller tycker du helt enkelt bara om att skriva? Då är detta kurslistan för dig!

Skrivet av David Lindh
September 17, 2020

Copywriting

Du som har koll på grunderna inom copywriting vet att det är en sak att skriva för att informera – och en helt annan att skriva för att kommunicera! Här lär du dig ännu mer om hur du hittar rätt tilltal till rätt målgrupp och ser till att orden verkligen når fram. Kursen ger dig kunskaper och verktyg som är nödvändiga för att skapa, välja, formulera och nå fram med dina budskap och texter. Du kommer att träna på att utveckla koncept, kampanjer och kommunikativa lösningar.

Att skriva Start

Du kanske vet att du vill skriva – men du vet ännu inte hur. Då är den här kursen perfekt för dig! I kursen Att skriva Start får du en introduktion till flera olika typer av kommunikativt skrivande, vilket ger en bra grund att studera vidare på, exempelvis till manusförfattare, copywriter, författare och skribent för webben.

Digital innehållsstrategi

Internet svämmar över av webbplatser med innehåll som ingen läser. Bakom kulisserna kämpar webbredaktörer och innehållsskapare med att nå ut med sina budskap. En genomtänkt innehållsstrategi utgör grunden till en framgångsrik digitala närvaro över tid! Digital innehållsstrategi är kursen för dig som vill fortsätta skriva – med ett syfte och en tydlig plan över vad du vill att ditt innehåll ska göra för jobb.

Att skriva för att övertyga

I en värld där man fullkomligt drunknar i budskap gäller det att veta hur man ska kommunicera för att nå fram. Här får du konkreta tips och råd på hur dina ord blir de som verkligen påverkar mottagaren. Att skriva för att övertyga passar både dig som arbetar på en marknads- eller informationsavdelning, PR-, kommunikations- eller webbyrå. Men även till säljare och produktspecialister som vill utveckla sin skrivförmåga. Denna kurs ges i två versioner; antingen läser du en eftermiddag per vecka i fem veckor eller som intensivkurs, tre heldagar i rad.

UX Writing

Som UX Writer designar du med ord i digitala tjänster och är specialist på att skapa innehåll som utgår från användarna. Här står tydlighet och funktion i fokus för att guida rätt. Vill du utvecklas inom användarcentrerad copy och få metoder och verktyg att ta med in i din yrkesvardag så är det här en kurs för dig.

Här hittar du hela Berghs kursutbud.