Program

Growth Marketing

En Growth Marketer är dagens vassaste digitala marknadsförare. Under utbildningen hårdtränas du till att bli ett datadrivet proffs som får varumärken att växa genom att basera kreativa idéer i fakta. Du jobbar initierat mot målgrupperna på webben med smarta verktyg – från SEO och konverteringsoptimering till annonsering i sociala medier.

Ansök senast
4 juni
Start
12 augusti
Slut
30 maj 2025
Plats
Bobergsgatan 48, Stockholm
Pris
169 000 kronor Finansiera med CSN
Tillkommande kostnader

Studiematerial om ca 5 000 kronor inkl. moms

Just nu kan du inte ansöka

Vill du bli kontaktad när ansökan öppnar?

Om utbildningen

På programmet är varje vecka början på något nytt. Du arbetar i verkliga case med korta deadlines och snabba leveranser, alltid i högt tempo. Du får känna på branschen innan du ens har börjat! Under några av läsårets veckor arbetar du i grupp med studenter från skolans andra program i gemensamma större projekt, även då för riktiga kunder. Där får du möjlighet att utforska din roll i relation till andra yrkesroller.

Under din utbildning får du praktisk kunskap om onlineförsäljning, marknads­kommunikation och affärsförståelse samt verktyg till webbanalys, konverteringsoptimering, SEO, annonsering på sociala medier och mycket, mycket mer.

Efter din utbildning har du en bred kompetens som digital marknadsförare och en spets inom ditt valda område, och kan börja jobba inhouse på en marknadsavdelning, på en byrå eller som frilansande konsult. Du kan även jobba på en start-up då efterfrågan på growth marketers är stor i tech-världen.

Vi ser en ökad efterfrågan av kandidater som kan se möjligheter i stora mängder data. Kreativa analytiker är med andra ord eftertraktade just nu, och möjligen de som ersätter dagens traditionella marknadschefer på sikt.
Karin Brandt
Talent Agent Trib

Programmet innehåller

 • Digital affärsutveckling
 • Growth marketing
 • Konverteringsoptimering
 • CRM och kundlojalitet
 • Annonsering sociala medier
 • Sökmotoroptimering
 • Data-driven marknads­föring
 • Lärande i Arbete (fem veckors praktikperiod)
 • Samverkansprojekt med studenter från andra program på skolan

Efter genomförd utbildning utfärdas diplom samt examensbevis med delbetyg.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande.

Skicka med

1. Slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande (reell kompetens)
2. CV
3. Fullständigt arbetsprov enligt instruktioner

Vad kostar programmet?

Studieavgift
169 000 kronor

Utbildningen är momsbefriad.

Finansiera med CSN

Tillkommande kostnader

Studiematerial om ca 5 000 kronor inkl. moms

Om Growth Marketing

Webben växer för varje sekund medan fler och fler konsumerar media och produkter online. Därför riktas alla frågande ögon åt digital marknads­föring, webbanalys och försäljning online – kompetenser som efterfrågas men saknas på många företag och byråer. Idag är nätet stort och snårigt, men som growth marketer är det lättare att lära sig om alla nya trådar och se möjligheterna när andra företag bara ser oändliga utmaningar. 

Vad är en growth marketer?

En growth marketer är länken mellan kund, målgrupp och ökad tillväxt. Genom kunskap och analys kring internetanvändarnas beteende sätter du stora planer i verket för att öka kundens digitala försäljning på både kort och lång sikt. Genom att mäta och granska konverterar du ännu fler kunder genom datadrivna insikter: du lär känna kunden bakom skärmen som din bästa vän. En growth marketer är den digitala maknadsföraren varje företag önskar att de hade hemma hos sig.

Vem borde söka?

Programansvarig

Paula Ponzer är programansvarig för heltidsprogrammen Digital Design & Strategy och Growth Marketing. Hon har jobbat inom digital marknads­föring och kommunikation i snart 15 år, främst i mode- och musikbranschen - både i Sverige och i Sydkorea, där hon bodde under flera år. Paula har även en bakgrund inom hållbar företagsutveckling och har startat och drivit flera idéella initiativ inom området.

Så ansöker du till Berghs heltidsprogram

Läs mer
 1. 1. 
  Ladda ner ditt arbetsprov
 2. 2. 
  Paketera din ansökan
 3. 3. 
  Skicka in
 4. 4. 
  Din ansökan behandlas
 5. 5. 
  Antagningsbesked

Frågor om programmet?

Inga frågor är dumma frågor! Välkommen att fråga oss i chatten här nedan eller sök ditt svar i vår FAQ.