Artiklar

Unionen listar Growth Marketing som #1 över korta utbildningar som ger jobb

Liksom andra yrkeshögskoleutbildningar är Berghs Growth Marketing-program skräddarsytt för att svara mot arbetsmarknadens behov. På Berghs får nio av tio jobb redan sex månader efter avslutad utbildning.

Unionen listade nyligen 15 korta utbildningar som ger jobb, och av dem ligger Growth Marketing på plats nummer ett. Och med det nya omställningsstudiestödet kan du läsa hela utbildningen medan du får lön.

På Berghs Growth Marketing-program arbetar studenterna i verkliga case under hela utbildningen, parallellt med föreläsningar och handledning av yrkesverksamma experter, för att efterlikna arbetslivet så mycket som möjligt. Under utbildningen får du praktisk kunskap om onlineförsäljning, marknads­kommunikation och affärsförståelse samt lär dig behärska verktyg för webbanalys, konverteringsoptimering, SEO och annonsering på sociala medier.

I skrivande stund ligger nära 4000 jobbannonser inom growth marketing och digital marknads­föring uppe på LinkedIn bara i Sverige, så behovet och efterfrågan av marknadsförare som arbetar datadrivet är enormt stort.

Berghs utbildning är både CSN-berättigad, och nu kan du även läsa med omställningsstudiestödet, vilket innebär att du skulle kunna läsa programmet medan du får lön. För att lyckas med din ansökan kan du ta hjälp av vad CSN (via Unionen) listade som de fem vanligaste missarna:

  • Du anger inte omställningsorganisation. Många tar inte reda på vilken omställningsorganisation de tillhör. Det måste anges i ansökan.
  • Du har inget tydligt varför. Tanken med det här studiestödet är att du ska stärka din ställning på arbetsmarknaden. För att CSN ska kunna bedöma detta behöver de veta exakt vad du tänker plugga och vad som är ditt mål med studierna.
  • Du tar inte experthjälp. Visst kan du slänga in en ansökan på csn.se, och hoppas på det bästa. Men dina chanser att få godkänt ökar markant om du tar hjälp av din omställningsorganisation, exempelvis TRR.
  • Du är för ung eller gammal. Du kan inte få det här studiestödet innan året du fyller 27 eller efter det år du fyllt 62 år.
  • Du söker en längre utbildning. Det här är en stor anledning till avslagen just nu: Som utgångspunkt får man omställningsstudiestöd för utbildningar på högst 80 veckor.

Här kan du läsa mer om vårt Growth Marketing heltidsprogram och här kan du läsa om vår onlinekurs i Growth Marketing.