Artiklar

“Det är en stor fördel att vara så nära branschen”

“Var nyfiken, ta egna initiativ, knyt kontakter och passa på att nätverka. Det är en stor fördel att vara så nära branschen”. Steget till nästa äventyr kändes självklart för Li när hon fick höra om Berghs och PR-programmet. Hur såg vägen dit ut? Och hur gör man för att ta sig ut i arbetslivet?

Hej! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag heter Li Wall och jag jobbar som PR-Konsult på Gullers Grupp.

Vad studerade du på Berghs?

– Jag gick heltidsprogrammet Public Relations 22/23.

Hur såg vägen ut till Berghs?

– Min bakgrund är främst inom ledarskap och retail, men det var först när jag testade på att starta eget som jag verkligen började inse den kraftfulla rollen som kommunikation spelar, både i att nå ut och skapa påverkan. Jag hade såklart tidigare hört talas om Berghs och även fått höra att deras utbildningar var väldigt bra – så steget och valet av mitt nästa äventyr kändes självklart.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

– Väldigt varierande, jag gör allt från att ha kontakt med journalister, skriva pressmeddelanden, kundmöten till att idéa kring en ny kampanj. Ingen dag är den andra lik, vilket passar mig väldigt bra!

Vad har du för förväntningar på ditt nya jobb?

– Jag varit här i drygt sex månader och trivs otroligt bra och ser fortsatt fram emot att lära mig mer, växa in i rollen och bidra med min erfarenhet.

Dela med dig av ett starkt minne från Berghs!

– Berghsrocken! Vår klass vann överlägset med en kärlekshyllning till vår programansvariga Axel Barvaeus. Jag kan inte förstå hur vi lyckades hålla det hemligt för honom, det var månader av hemlighetsmakeri. Att se hans reaktion var obetalbar och vår klass totala eufori när vi vann är något som jag verkligen bär med mig som ett härligt minne.

Har du några tips till blivande studenter som kämpar med att hitta jobb?

– Var nyfiken, ta egna initiativ, knyt kontakter och passa på att nätverka, det är en stor fördel att vara nära branschen.