Strategisk kommunikation

Att arbeta med strategi innebär att du får röra dig i en spännande värld där det är du som lägger grund och förvaltar ett varumärkes position och kommunikation. På den här kursen får du kunskap som behövs för att kunna kombinera ett effektivt strategiskt arbete med ett kreativt sinne.

Just nu kan du inte ansöka, vill du bli kontaktad när ansökan öppnar 2017?

Just nu kan du inte ansöka, vill du bli kontaktad när ansökan öppnar 2017?

Vad är en strategisk kommunikatör?

Arbetet som strategisk kommunikatör innebär att du tar en strategisk projektledarroll eller börjar din karriär som junior planner. På byrå eller på en marknadsavdelning sätter du varumärkets affärsmål i relation till viktiga omvärldsfaktorer för att skapa det underlag och den riktning som varumärkets kommunikation ska utgå ifrån. Bakom all framgångsrik kommunikation finns en tydlig strategisk och kreativ riktning och vägval.

Om utbildningen

Att vara strategisk som kreatör och kreativ som strateg är förutsättningen för att lyckas i en värld där allt redan är gjort och där relevanta idéer och lösningar är ett måste för att nå fram.
Är marknadskommunikationen framgångsrik eller inte? I allt fler fall avgörs det på strategibordet så att utförandet kan fungera så bra som möjligt. Programmet är till för dig som vill skapa framgång genom strategiskt arbete. Du ska tycka bättre om att se till helheter än till detaljer, hellre vara lagledare än målgörare och gilla att tänka kreativt på strategiska kommunikationsproblem. Strategisk kommunikation förbereder dig för ett antal olika yrken såsom planner och projektledare i reklam- och mediebranschen, marknadsförare och kommunikatör på företag eller researcher.
Du tränas i att smälta ihop exempelvis marknadsinsikter, omvärldsanalys, konkurrentanalys, beteendevetenskap och ett företags affärsmässiga mål till en kreativ helhet och riktning, som sedan ska ligga till grund för det fortsatta arbetet med marknadskommunikation.

Vem borde söka?

Du ser främst till helheten och hur detaljerna sedan passar in i dem. Du har förmåga att engagera andra i dina visioner. En analytisk förmåga och ett intresse för din omvärld, kulturer och samtidsfenomen är goda egenskaper för en strategisk kommunikatör. Du är en lagledare som hjälper andra att göra mål. Du kombinerar ett kreativt sinne med strategisk planering.

Kursansvariga

Geta Kroon, Annika Rehn, Anders Hedén, Bobo af Ekenstam, Martin Lee, Klara Eide, Cecilia Torelm, Karin Sentréus, Per Hellberg

Just nu kan du inte ansöka, vill du bli kontaktad när ansökan öppnar 2017?

Programmet innehåller

 • Affärs- och varumärkesstrategi
 • Kommunikationsplanering, planning och kreativitet
 • Strategisk projektledning
 • Strategisk konceptutveckling
 • Omvärlds- och marknadsanalys
 • ARU (bli Ansvarig reklamutgivare)
 • Mediaköp
 • Idéförsäljning
 • Yrkespraktik
 • Föreläsningar varvas med grupparbeten och projekt
 • Personlig och professionell utveckling
 • Samverkansprojekt

Vanligaste frågorna

Vill du veta mer om Berghs heltidsutbildningar?

Här ser du svaren på våra vanligaste frågor.

Programansvarig

tor_lowkrantz_berghsTor Löwkrantz Waxin är ansvarig för Berghs program i PR och Strategisk kommunikation. Tor har arbetat med kommunikation i 15 år, först som journalist på Sveriges Radio, via musikbranschen, till arbetet som strategisk rådgivare och planner på PR-byrå. Tor är specialiserad inom PR-driven marknadskommunikation och har genom åren ansvarat både för strategisk riktning och taktisk aktivering av en rad större kampanjer, varav några belönats i tävlingar som European Excellence Awards, IPRA, SPINN och Bees Awards. Tor gör ibland gästinhopp på Stockholms Universitet och har en grammis i byrålådan.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

För att vara behörig till utbildningen måste du ha förkunskaper som motsvarar utbildning på gymnasienivå eller motsvarande.

Du ska ha minst 1 års yrkeserfarenhet inom valfritt område.
Yrkeserfarenheten kan även motsvaras av 1 års eftergymnasiala studier.

Skicka också med

1. Gymnasiebetyg eller motsvarande.
2. CV, inklusive intyg som styrker yrkeserfarenhet/eftergymnasiala studier, kompletterat med ett personligt brev (max en A4) där du beskriver dig själv och varför du söker utbildningen.
3. Fullständiga arbetsprover

Vad kostar programmet?

Studieavgift inkl. moms

141 000 kronor

Studieavgift exkl. moms

141 000 kronor