Artiklar

Frida landade jobb på sin praktikplats efter examen

“Jag har alltid varit intresserad av vad som händer i omvärlden, nyfiken på att se saker ur olika perspektiv och därför kändes programmet strategisk kommunikation som ett givet val för mig!”. Idag arbetar Frida som Junior Planner och gillar variationen där hon hela tiden ställs inför nya utmaningar och samlar på sig nya erfarenheter.

Hej! Vad heter du och vilket program studerade du?

– Jag heter Frida Gäbel och jag gick programmet Strategisk kommunikation 22/23.

Hur såg vägen ut till Berghs?

– Jag sökte till Berghs efter att en nära kompis, som också har studerat på Berghs, pratade väldigt gott om skolan och rekommenderade mig att söka. Jag har alltid varit intresserad av vad som händer i omvärlden, nyfiken på att se saker ur olika perspektiv därför kändes programmet strategisk kommunikation som ett givet val för mig!

Vad jobbar du med?

– Idag jobbar jag som Junior Planner på byrån Bloomy Ideas. Det var faktiskt här som jag gjorde min praktik under tiden på Berghs – det är fantastiskt roligt att vara tillbaka!

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

– Varje arbetsdag inleds med en stor kopp kaffe. Därefter är ingen dag den andra lik! Mina arbetsuppgifter varierar- det kan vara allt från kundmöten och interna möten till researcharbete. Jag gillar variationen och känner att jag hela tiden ställs inför nya utmaningar och samlar på mig nya erfarenheter.

Vad har du för förväntningar på ditt nya jobb?

– Jag förväntar mig att utvecklas både i min yrkesroll som Planner och på ett mer personligt plan. Jag ser fram emot att dagligen ställas inför nya utmaningar i olika projekt och att få samarbeta med engagerade och inspirerande kunder och kollegor. Jag värdesätter att befinna mig i en arbetsmiljö där jag trivs och där jag känner mig motiverad att utvecklas.

Dela med dig av ett starkt minne från Berghs!

– Åh, det är svårt att bara välja ett! Men de samlästa kurserna under året var extra roliga och givande! Redan då fick jag en känsla av hur det är att jobba i ett team och att få vara lite av en expert på sitt område. Och under Explore minns jag att vi hade väldigt kul när vi gjorde ett fiktivt uppdrag för Matsmart där vi skulle ta fram en kommunikationskampanj och lösningen var att förflytta världen ett steg närmre Agenda 2030.

Har du något tips till blivande studenter som kämpar med att hitta jobb?

– Knyt kontakter under din tid på Berghs! Det är så värdefullt, både för att kunna bolla projekt under studietiden, men också – och kanske främst – för att öka dina chanser till arbete efter studierna. Detta tips fick jag själv av vänner som tidigare har studerat på Berghs. Hör av dig till den person som du tycker är intressant och fråga om hon eller han vill ta en (förutsättningslös) kaffe!