Kurser

Program

Artiklar

Studentliv

Se våra nya Q&A-filmer om Berghs heltidsprogram

Vi har släppt Q&A-filmer om Berghs heltidsprogram! Få en djupare inblick i hur utbildningarna är uppbyggda, hur det faktiskt är att gå på Berghs, hur man skriver ett starkt arbetsprov och mycket mer ur ett student- och programansvarsperspektiv.

Läs mer
Studentcase

Fokus på “välmående” för heltidsstudenterna i kursen Explore Sustainability

Hur kan varumärken bidra till ökat välmående i samhället, skapa värde för kunden och samtidigt driva affären genom kommunikation? Det är frågeställningen som våra heltidsstudenter kommer att arbeta med i kursen Explore Sustainability. Årets tema är "välmående" och studenterna kommer jobba med Axfood som kund, och mer specifikt Axfoods egna varumärken Fixa, Premier, Minstingen och Såklart.

Läs mer
Studentcase

PR-studenterna startar podcast

Har du hängt med i veckans händelser? Vad sprids nu och vilka trender florerar runt på nätet? PR-klassen har örat mot marken och gräver fram det mesta. Nu kan du få ta del av deras spaningar. Lyssna på deras egna podcast, "Checka in med PR".

Läs mer
Berghs Explore

Hållbar turism i fokus under årets Berghs Explore

Hur kan man som kommersiellt varumärke göra för att skapa gynnsamma affärer men samtidigt bidra till en mer hållbar turism? Det djupdyker Berghs heltidsstudenter i under årets Explore.

Läs mer
Efter examen

Linda landade jobb på examineringsdagen

Linda gick heltidsprogrammet Strategisk kommunikation på Berghs och examinerades i våras. Under examinering på Zoom blev hon erbjuden ett jobb som hon tackade ja till. Nu jobbar hon på reklambyrån Nord DDB som Junior Planner. Här berättar hon mer om det.

Läs mer

Pressmeddelanden

Sidor

Ägare och styrning

Berghs är en fristående kommunikationsskola helägd av Intendia Group. Intendia är en utbildningskoncern med verksamhet i Sverige och Norge, och består av elva starka självständiga varumärken. Berghs affärsidé är att erbjuda kompetens inom strategi, kreation och innovation som kan omsättas i handling omedelbart.

Läs mer

Berghs pedagogiska råd

Berghs pedagogiska råd är ett forum för att utveckla och förbättra Berghs pedagogik samt finslipa leveransen av högkvalitativa utbildningar.

Läs mer

Berghs från 1941 till idag

1941 startar Gösta Bergh och hans hustru Irma Reklamtekniska Skolan. Här börjar Berghs resa mot den kommunikationsskola vi är idag.

Läs mer

Berghs Advisory Board

Uppgiften för Berghs Advisory Board är att bidra till att Berghs utbildningar och kurser stödjer rätt kompetens för framtiden. Viktigt är att anpassa kunskap till behoven som finns just nu. Att vara relevant och säkerställa kompetens, inte bara erbjuda kunskap. Vi har ett Advisory Board för hela Berghs, där vi med blandad erfarenhet har kreativa diskussioner kring utmaningar, kompetens och samverkan.

Läs mer

Berghs Inkluderingsråd

Idag saknas perspektiv i kommunikations­branschen och förändringen går för långsamt i en riktning där fler känner sig välkomna och representerade. Berghs är en ledande aktör inom utbildning som tar utgångspunkt i kommunikation, och för att lyckas hålla positionen krävs det en utvecklingskultur och inkludering av en mångfald av perspektiv i allt som görs.

Läs mer

2011

Here you can look closer in to the different projects. Every project is made by a dedicated group of Berghs students who all added their special talant to find the solution with great wrapping force. Explore what you can do with communication - these projects are award winning cases. (*All projects are made up and non of the companies and organisations included has officially taken any part of the solutions.)

Läs mer