5 kurser för dig som vill bli bättre på UX

Är du nyfiken på UX? Vill du lära dig mer om användarupplevelser och hur det arbetet kan hjälpa dig att effektivisera vägen mot affärsmålen? Vi har listat 5 kurser som ger dig verktygen att hitta lösningarna inom UX-världens utmaningar.

Skrivet av Berghs School of Communication
Oktober 18, 2021

Berghs Upgrade – Digital Design/UX

Lär dig digital design och UX på 12 veckor! Med användaren i fokus gör du en djupdykning i den digitala världen. Vi går igenom många metoder för research, design och test av digitala produkter och tjänster.

UX Product Development

Vi lär dig det du behöver veta om UX-världens utmaningar – och ger dig verktygen att hitta lösningarna. Denna distanskurs går igenom de tre delarna inom User Experience: Discover, Create och Validate. Inom varje fas kommer vi att titta på olika metoder och verktyg för att nå fram till insikter, design och hur du kan validera att du är på rätt väg mot en bra digital produkt.

UX Writing
Som UX Writer designar du med ord i digitala tjänster och är specialist på att skapa innehåll som utgår från användarna. Här står tydlighet och funktion i fokus för att guida rätt. Vill du utvecklas inom användarcentrerad copy och få metoder och verktyg att ta med in i din yrkesvardag så är det här en kurs för dig.

Gräns­snitts­design/UX

Har du några års erfarenhet av grafisk design och är bekväm i verktyg som Photoshop och Illustrator så är detta en kurs för dig. Här får du bygga på din befintliga kunskap och lära dig mer om hur man designar intuitiva gränssnitt för både mobiltelefoner och webb.

Interaktions­design
Vi möts dagligen av dåliga upplevelser på webben vilket gör användare frustrerade och att företag går miste om värdefulla affärer, helt i onödan. Här lär du dig varför detta sker och vad du kan göra för att skapa en fantastisk användarupplevelse!

LÄSTIPS!

Ofta finns det allra längst ner på en kurssida relaterade artiklar, exempelvis intervjuer med deltagare – ett bra sätt att få veta mer om upplägg och innehåll.

Taggar: