Berghs Festival sker i digital form

Berghs årliga festival har flyttat online. Temat "Yes! And..." utmanar alla besökare att hoppa in i diskussioner om kommunikation, utbyta idéer, ta del av underhållning och inspireras av fantastiska studentarbeten. Save the date, den 26-27 maj sätter vi igång!

”Yes! And…” Välkommen!

”Yes! And…” är festivalens ledord och är skapat för att studenter och besökare ska mötas på ett intressant sätt. Konceptet är hämtat från improvisationsteaterns värld och är inbjudande. Det går ut på att man bygger vidare på idéer och berättelser för att skapa ett momentum. Presentatörer gör det på scen, eller i organisationer för att hjälpa teambuilding, och många kreatörer använder det som en metod för att generera idéer. Konceptet ”Yes! and…” är den perfekta metaforen för att starta en konversation.

– Att göra en slututställning med festivaltema online är så spännande! Det kommer vara dagar fyllda med samtal, visningar, diskussioner och underhållning som vi hoppas ska kunna sätta en ny standard för hur vi kan använda det virtuella rummet. Vi kommer att kunna bjuda in fler, öppna upp mer och tillgängliggöra våra studenters fantastiska arbeten på ett sätt som aldrig förr. – Christopher Waldekrantz, Marknadschef.

– Vi befinner oss tyvärr i en tid där det är mycket nej. Nej till att gå ut, nej till att resa och nej till nya kontakter och möjligheter. Det är ansträngt för många på flera olika sätt och därför ville vi att konceptet skulle bära med sig en framåtanda och positivitet. Vår festival kommer kunna erbjuda en paus från det allvaret och samtidigt visa den kreativa potential våra studenter och vår bransch besitter. – Teodor Hässler, Kreatör på Berghs marknadsavdelning.

”Yes! And…” Ses där!

Årets festival kommer att möjliggöra filtrering bland studenternas arbeten och discipliner. Men det kommer också vara diskussioner, debatter, och bjudas på underhållning. Läs mer om eventet här.

Festivalen kommer pågå mellan den 26-27 maj. Den är gratis och du kan anmäla dig på eventbrite för att löpande få mer info om hur festivalen kommer gå till och vad som kommer ske. Vill du komma i kontakt med arrangörerna av festivalen, eller har du andra frågor?
Hör av dig här:
festival@berghs.se.

Taggar: