Den här artikeln är inaktuell (eller gammal).  Här är Berghs aktuella kursutbud!

Höstens första startkurser på kvällstid!

Startkurser_host

Kvällskurserna inom Berghs Start är den perfekta samlingen av kurser för dig som är ny inom kommunikation men är nyfiken på att lära dig mer. Kanske när du drömmen om att arbeta med marknadsföring, digital kommunikation, grafisk design, att skriva, foto eller PR? Då är Berghs Startkurser något för dig.

Skrivet av Berghs School of Communication
Juni 29, 2017

Berghs startkurser på kvällstid startar nästa gång den 12 september på Berghs, men du måste ansöka senast den 22 augusti. Kurserna löper under 10 veckor, en kväll i veckan, och går utmärkt att kombinera både med andra studier eller ett heltidsjobb. Nedan listar vi alla startkurser på kvällstid som börjar under hösten 2017. Varmt välkommen!

Att skriva 

Den här kursen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta med att skriva. Under tio veckor träffar du manusförfattare, copywriters, skribenter och journalister som lär dig om de olika yrkenas krav och förutsättningar. Du kommer också att få inspirerande uppgifter för att prova på det du har lärt dig i praktiken. Under kursen får du prova på både copywriting, skönlitterärt skrivande, journalistik, manus och att skriva för webben. Kursansvarig är Hannes Dükler, som i den här artikeln uppmanar alla att sätta igång att skriva direkt, snarare än att vänta på rätt inspiration. 

Digital kommunikation 

Sociala medier som Facebook, Twitter, Instagram och YouTube är tjänster som du antagligen använder dagligen. Men hur använder företag och organisationer samma tjänster i sin kommunikation, och hur gör de för att lansera varumärken, sälja produkter och vinna kunder, med hjälp av digitala verktyg? Med hjälp av yrkesverksamma föreläsare inom digital kommunikation visar vi hur strateger, kreatörer och producenter jobbar tillsammans med digitala lösningar för att skapa effektiv kommunikation. Här berättar kursansvarig Axel Barvaeus om varför snart en skakig mobilstream kommer vinna över ett polerat instagramflöde. 

Grafisk design  

Grafisk design är ett område inom visuell kommunikation som ständigt utvecklas och som erbjuder stora valmöjligheter. Därmed ställs allt högre krav på specifik talang och kompetens. Den här kursen ger en inblick i denna utveckling och i den arbetsprocess som är nödvändig. Den ger dig också en introduktion till de olika inriktningarna och möjligheterna inom grafisk design. Nyfiken på vem som är kursansvarig?

Marknadsföring 

Välkommen att ta ett första kliv in i marknadsföringsvärlden med den här kursen! Här skaffar du dig grundläggande kunskap om hur marknadsföringsarbetet går till och lär dig en lång rad begrepp och modeller som du kommer få nytta av – hur du än väljer att gå vidare. Kursen ger dig bra förutsättningar och kunskap för att kunna börja arbeta med marknadsföring på en grundläggande nivå.

PR 

Denna grundläggande kurs rustar dig för att kunna börja arbeta strategiskt och taktiskt med PR i en snabbt föränderlig medievärld. Under tio veckor går vi igenom grunderna för ett effektivt PR-arbete. Teoretiska föreläsningar varvas med praktiska övningar – allt lett av yrkesverksamma profiler från branschen.

Foto 

Idag har princip varenda människa en kamera i fickan. Men för att ta de där bilderna som verkligen säger mer än tusen ord krävs ett särskilt öga samt kunskapen om vad som gör en bild bra – och vad som gör den perfekt. Här får du en introduktion till fotografyrket och inblick i vilka grunder som är viktiga för att kommunicera med hjälp av kameran.

Osäker på vilken väg du ska välja men är nyfiken på Berghs och på kommunikation generellt?

Då är Berghs Intro helt klart kursen för dig! Här hjälper vi dig att reda ut begreppen: vilka är likheterna och skillnaderna inom kommunikationens olika områden? Det gör vi genom föreläsningar och workshops. Du får en bred förståelse för vad kreativitet och strategi är och visar på hur strategi, kreativitet och operativt arbete hör ihop och samspelar. Under kursen träffar du yrkesverksamma föreläsare som inspirerar inom just sitt område och ger dig perspektiv på kommunikationsbranschens olika yrkesroller. Berghs intro är den billigaste av alla Berghs kurser, löper över 8 veckor en kväll i veckan och startar redan den 25 augusti och du behöver ansöka senast den 1 augusti.

Fortfarande osäker på vilken kurs du ska välja? Här är 5 tips för att hitta rätt kurs och här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs på Berghs.

Hoppas att vi ses på Berghs i höst!