Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs Upgrade gav Lina en ny karriär på 12 veckor

Lina.Földessy

Hösten 2017 gick Lina Földessy utbildningen Berghs Upgrade: Digital Design. Hon fick möjlighet att bygga på sin kunskap och lägga till en ny titel på sitt CV. Idag jobbar hon som AD och UX designer på en byrå. Här berättar hon om utbildningen, vem den passar för och vad hon har fått med sig.

Hej Lina! Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Lina Földessy, bor i Stockholm och jobbar idag som AD och (numera) UX Designer på en byrå som heter Next State.

Vad var det som fick dig att söka till utbildningen Berghs Upgrade: Digital Design?

Jag har länge funderat på att uppgradera mina kunskaper inom digital design och detta kändes som en kurs direkt riktad till såna som mig. Vi som har jobbat ett tag och som har en massa erfarenheter av kreativa designprojekt, men som inte alltid har jobbat med de senaste verktygen och metoderna. Detta var också en möjlighet att inspireras av det senaste, men också för att få ett bättre självförtroende i det som jag faktiskt redan kan och har en del erfarenhet av.

Motsvarade utbildningen dina förväntningar?

Utbildningen var bättre än jag väntade mig, och jag tycker vi fick mycket ut av den intensiva, men relativt korta kursperioden. Man kan inte lära sig allt under så kort tid, men jag vet precis vad jag skall utveckla och vad jag kommer jobba vidare med. Vi hade väldigt kompetenta och engagerade kursledare och föreläsare som var genuint intresserade av att lära oss massor.

Vad har du fått med dig från din tid på Berghs?

Genom utbildningen har jag fått en möjlighet att bygga på min kunskap och faktiskt lägga till en ny titel på mitt CV. Eftersom att vi alla redan hade kunskap om designbiten, grunden, hantverket och det kreativa så var denna kurs ett bra komplement att bygga på med kunskap om vissa program och metoder som finns att tillgå för UX Design/Digital Design. Vi har fått en bred kunskap i vad en UX Designer gör och verktyg för att kunna jobba vidare som UXare.

Fick du någon typ av ”aha-upplevelse” under utbildningen?

Att jag vid ett tillfälle i slutet av kursen insåg att jag faktiskt hade kunskap och kompetens för vad en UX Designer gör och kan, och det ska jag utveckla mer framöver.

Vilken av våra utbildningar passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av utbildningar inom många ämnesområden och på olika nivåer. Du kan välja att studera på dagtid, kvällstid, läsa en intensivkurs, plugga på distans eller gå ett av våra heltidsprogram.

7 sätt att hitta rätt utbildning på Berghs

Berätta om något bra minne från Berghs!

Jag kommer att minnas alla härliga kursare och sammanhållningen, vi lyckades komma nära varandra tack vara en bra introduktionsvecka. Sen kommer jag nog minnas alla frågetecken som var i början speciellt, men som till slut rätades ut.

Hur har du fått användning av det du lärde dig?

Jag har redan under kursen börjat jobba med de nya verktyg och metoder som vi lärt oss, och jag känner att vi kan erbjuda våra kunder ett större utbud av tjänster och kompetens nu.

Vad inspirerar dig?

Människor, och möten med människor på olika sätt. Annars är jag en ganska nyfiken person och hittar inspiration i det mesta.

Ansök till Berghs Upgrade: Digital Design! Här hittar du även mer information om Berghs Upgrade-formatet. Vill du läsa om andra personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.