Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Digifredag 25

I den här veckans Digifredag: Svenskarna och internet, nytt alfabet, äpplekaos och smarta kartor! Berghs studenter bjuder på spännande spaningar från den digitala världen.

Skrivet av David Lindh
Oktober 5, 2018

Internet-julafton är här!

Hur beter sig svenskar på internet egentligen? När 60 plussarna flyttar in, flyttar de yngre ut. 97% av tjejer på högstadiet spenderar sin tid på Snapchat. Youtube blir brett bland de äldre och samtidigt minskar tittandet bland 12-25 åringar som i sin tur tagit sig till streamingplattformen Twitch. Det kanske inte är en nyhet, men Sverige älskar Netflix och Apple. Hela 46% av befolkningen har en iPhone i Sverige! Och 54% av svenskarna tittar på Netflix.

Apple-kaos!

Användare har stött på ett stort problem med nya iPhone XS och XS Max. Ett flertalet användare har haft stora problem med att deras telefoner inte laddar samtidigt som de är i viloläge. Många pratar om hårdvarufel, men det finns många indikationer på att det skulle kunna röra sig om ett mjukvarufel.

ICA + Miljön = Sant

ICA tar nästa steg i miljöpåverkan och fasar ut engångsartiklar av plast. Målet är att till år 2020 ska artiklarna ha ersatts av papper och andra biologiska material. Go ICA!

Kritik Adam & Bertil

Tidigare förra veckan lanserade Åkestam Holst tillsammans med ANR BBDO en kampanj de tagit fram tillsammans med Rättviseförmedlingen. Det var första gången som två reklambyråer arbetat tillsammans för att ta fram en kampanj. Med det nya bokstavsalfabetet hoppas man på en förändring som återspeglar Sverige idag. Man ville fokusera på ett land som präglas av mångfald genom att byta ut de tidigare namnen som endast var mansnamn. Det nya alfabetet stavas nu adamberit.se.

Google Maps integrerar Spotify!

Trött på att navigera och byta låt samtidigt? Missade du avfarten? Från och med idag lanserar Google Maps tillsammans med Spotify en integration mellan applikationerna. Där du enkelt kan kontrollera din musik ifrån Google Maps, utan att behöva byta applikation. Vilket betyder att det blir ännu enklare att lyssna på musik under bilresan!