Den här artikeln är inaktuell (eller gammal).  Här är Berghs aktuella kursutbud!

Välj en distanskurs på Berghs i vår!

n

Den 24 februari sätter det första gänget av Berghs populära distanskurser igång. Här har du som föredrar att plugga i din egen miljö och utan fasta lektionstillfällen en perfekt möjlighet att vässa dina kunskaper inom ämnen som art direction, grafisk design, illustration, copywriting, PR och projektledning.

Skrivet av Berghs School of Communication
December 12, 2016

När du läser en kurs på distans på Berghs erbjuds du, precis som på våra kvälls- och dagkurser, personlig feedback från din lärare som är yrkesverksam inom det område som han eller hon undervisar i. Fördelen är att du själv kan välja när du vill titta på föreläsningar och arbeta med dina uppgifter, all undervisning sker via internet. Det passar dig som kanske inte bor i Stockholm, eller jobbar på dagarna och vill studera på kvällstid eller när det passar just dig. Du får personlig feedback och kurskamrater att bolla dina uppgifter och i vissa fall också grupparbeten med. Kurserna löper över en termin och du tillgodogör dig enorma mängder ny kunskap, erfarenhet och inspiration. Nedan hittar du vårens första kursstarter på distans på Berghs.

Berghs distanskurser

En distanskurs är perfekt för dig som vill kunna studera när och var du vill. Du läser din kurs via vår utbildningsplattform och bestämmer själv när och var du löser eventuella uppgifter och projektarbeten. Du får personlig feedback och har direktkontakt med din lärare och dina kurskamrater via plattformen.

Läs mer och ansök!

Här anmäler du dig till Berghs distanskurser 2017! 

Art Direction Du som redan har grundläggande kunskaper inom grafisk formgivning, och vill börja arbeta mer strategiskt, har mycket att se fram emot i en ny roll som AD. Under den här kursen får du använda dina kreativa talanger till att börja skapa riktigt effektiv kommunikation!

Copywriting Du som har lite arbetslivserfarenhet och brinner för att trolla med ord i alla dess former får en gedigen introduktion till copyyrket här. Kursen lär dig bland annat att skriva målgruppsanpassat och ger dig förståelse för hur språket kan användas för att skapa effektiv kommunikation.

Grafisk Design En grafisk designer sitter på kunskap om om form, typografi, färg och layout, men också om den kreativa processen och hur man kan kommunicera med grafisk form som medel. Den här kursen ger dig som redan har lite arbetslivserfarenhet en försmak av allt en designer kan och ger en bra grund att bygga vidare på.

Illustration Här får du som vill bli illustratör lära dig att använda dina kreativa uttryck för att arbeta med kommunikation. Vi utgår ifrån din egen unika stil och ger dig de praktiska och teoretiska kunskaperna som behövs för att du ska kunna stärka ditt varumärke och inte minst – arbeta konceptuellt och gentemot kund. Här delar kursansvarig Annika Sköld med sig av instagramkonton du inte vill missa om du jobbar inom illustration idag. 

PR Management Du kanske står inför, eller har redan har axlat, en ledande roll inom PR eller kommunikation och behöver komplettera kunskapen när det kommer till det strategiska arbetet? Då passar den här kursen, där vi diskuterar förändringar som inverkar på PR-arbetet och kraven som ställs på nya angreppssätt i rollen som kommunikationsansvarig. Kursansvarig Anna Johansson berättar här om den ädla konsten att skapa förtroende, en kompetens som varje PR-proffs behöver ha.  

Projektledning Är det någon som kan göra ett uppdrag verkligt framgångsrikt så är det du som projektledare! Det är hos dig allt börjar – och slutar. Den här kursen ger dig den grundläggande kunskap som behövs för att leda människor, arbeta i projekt och ta din karriär vidare. Kursansvarig Ann Westfelt delar här med sig av hemligheten bakom varje duktig strategisk projektledare. 

Gemensamt för dessa kurser är att de startar den 24 februari, avslutas den 9 juni och har sista ansökningsdag den 6 februari. 

Här ansöker du till en distanskurs i vår!