Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Efter examen: Benjamin triggas av att följa med kundens digitala resa

skarmavbild    kl

När Benjamin började på Berghs hade han en universitetsexamen i bagaget men längtade efter en studiemiljö där han tilläts vara kreativ och skapa själv, och hans förväntningar möttes från första dagen. Två intensiva terminer senare anställdes han av sin praktikplats i Stockholm. Idag har han styrt kosan mot Skåne och Malmö, där han arbetar som PR-strateg.

Februari 24, 2016

I den här artikelserien tittar vi närmare på Berghs alumnistudenter. Vad har de tagit sig för sedan den där dagen då de tog sin examen och klev ut i arbetslivet? Valde de att fortsätta inom den bana de utbildat sig? Hittade de på något helt annat? Vilka jobb har de idag? Och hur ser de tillbaka på sina tid på skolan? Det står tydligt att alla studenter väljer sin helt egna väg och deras banor är lika indivuduella som unika. Det de har gemensamt är dock detsamma: de valde att söka till Berghs.

Benjamin Palmqvist tog examen från programmet Public Relations år 2012. Här beskriver han kicken i att få "göra ut" sina idéer och berättar varför han efter att ha fått anställning i Stockholm bestämde sig för att bege sig till Malmö och fortsätta sin yrkesmässiga bana.

Hej Benjamin! Kan du berätta om din studietid på Berghs?

Jag började på Berghs PR-program efter min examen från Lunds Universitet och minns hur lycklig jag var över att få vara kreativ, att få lov att skapa själv och inte bara referera till vad någon annan har kommit på, och inte minst över att få träffa alla grymma människor i min klass.  Jag ser tillbaka på en stundvis väldigt hektisk period och en väldigt känslomässig period i mitt liv då man hela tiden utmanade sig själv och blev utmanad i projekt som krävde mycket energi, öppenhet och utveckling från mig.

Mitt starkaste minne från Berghs är när vi arbetade med Jung von Matt i Hamburg och vi hade Mercedes-Benz som kund. Det vår då min pollett trillade ner om varför jag gör det jag gör och varför jag älskar PR. Vi vann inte tävlingen men fick ett hedersomnämnande för kreativitet och jag minns att det var då jag bestämde mig för att arbeta med PR som gör skillnad och koppla det till digital innovation.

Hur kändes det när du tog examen, hade du en klar idé om vad du ville jobba med?


Jag blev anställd av min praktikplats redan ett par månader innan examen vilket jag i efterhand insåg var en dum idé då både ett arbete och studier på Berghs kräver väldigt mycket tid. Men det var en kick att få “göra ut” sina idéer och arbeta med PR på riktigt. Jag började arbeta på Pronto Communication som är digital kommunikationsbyrå och insåg snabbt att digital PR, digitala innovationer och att kunna mäta och analysera resultat var något som låg mig varmt om hjärtat.

Idag är du anställd på Kommunicera som PR-konsult & Digital strateg. Hur gick det till när du fick det jobbet?

Som jag nämnde fick jag jobb på Pronto under studietiden men efter ett tag insåg jag att mitt hjärta klappade för hemorten Malmö, framförallt då jag blev förälskad i en malmöbo, och jag sökte mig söderut. Jag kom till Kommunicera för 1,5 år sedan och har en jättespännande roll som PR-konsult med inriktning mot det digitala. Marknaden i Skåne är inte alls som i Stockholm och sättet att arbeta skiljer sig så det har varit en spännande resa och det ger mig så mycket energi att få följa kunder på deras digitala resa.

Vad är det mest utmanande med ditt jobb idag?

Det mest utmanande är att hela tiden hålla sig á jour och se till att du utvecklas och vågar driva på utvecklingen. Som konsult är det ditt ansvar att hjulet rullar.

Hur har dina studier på Berghs hjälpt dig i ditt arbetsliv idag?

Jag tycker att Berghs framförallt har gett mig ett grymt nätverk i branschen. Men utöver det många bra redskap för kreativitet, förståelse för olika discipliner inom kommunikation men framförallt hungern att alltid vilja mer och vänner för livet.

Vilka är dina bästa tips till dem som ska söka till Berghs i vår?

Våga vara annorlunda och utmana briefen. Jag var så beslutsam om att komma in och reflekterade aldrig om scenariot att jag inte skulle komma in. Men självklart var jag nervös innan beskedet kom.

Är du intresserad av att söka till ett av Berghs program?

Ta en titt på programmen här och missa inte att börja med arbetsproverna i god tid innan deadline!