Artiklar

Ericas intresse för bilindustrin i kombination med produktions­ledning - en “dream come true”

“Att komma in på Berghs var en milstolpe på många sätt. Jag var så glad när beskedet kom och ännu gladare idag att jag vågade satsa på mig själv”. Här berättar Erica Bydin om steget från Berghs in i yrkeslivet.

Hej! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag heter Erica, är 30 år och jobbar som Studio Manager / Operativ projektledare på Audi.

Vad studerade du på Berghs?

– Jag gick programmet Produktions­ledning och tog examen 2023.

Hur såg vägen till Berghs ut? 

– Min väg till Berghs startade egentligen för flera år sedan när jag först hörde talas om skolan och de olika utbildningarna som fanns att välja på. Men jag var inte redo, inte i rätt "space", och sökte aldrig. Under åren jag jobbade hade jag kompisar som gick på Berghs och då fick jag upp ögonen igen och en ny typ av nyfikenhet väcktes.

2021 stod jag vid ett vägskäl och hade precis kommit tillbaka till Sverige efter jobb utomlands och kände att det var dags. Jag gick på öppet hus med tron att mina styrkor skulle passa ett helt annat program men väl på plats öppnades ögonen för Produktions­ledning där jag kände att allt stämde! Både för hur jag är som person men också mina styrkor i en arbetsroll.

Att komma in på Berghs var en milstolpe på många sätt och vis. Jag var så glad när antagningsbeskedet kom och ännu gladare idag att jag vågade satsa på mig själv!

Var befinner du dig arbetsmässigt nu?

– Under hösten landade jag en roll som konsult hos bemanningsföretaget People Partner som specialiserar sig på att projektleda och bemanna uppdrag samt event efter kundernas specifika behov och önskemål. Jag är placerad hos Audi Studios som är Audi Sveriges showroom i centrala Stockholm. För mig är detta som en “dream come true" - jag har alltid velat jobba med event och projektledning. Sen har jag ett stort intresse för både bilindustrin och premiumvarumärket Audi så rollen som Studio Manager / Operativ projektledare känns helt rätt!

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

– Arbetsdagarna är varierande och dynamiska, vilket är något jag söker efter hos en arbetsplats. Det är allt ifrån att hantera den dagliga driften av Studios där vi visar och hjälper gäster med bilmodellerna, framför allt projektledning och projektplaner för kommande konferenser samt event på Studios som kan vara både interna och externa. Att vara kreativ och lösningsorienterad präglar dagarna, möjligheten att få planera och skapa ett bra event är något jag verkligen tar med mig från Berghs: skarpa case, de olika perspektiven från klasskompisarna och utmaningarna i uppgifterna har gjort att det jag jobbar med nu känns tryggt och utmanande på samma gång!

Vad har du för förväntningar på ditt nya jobb? 

– Fördelen med att ingen dag är just den andra lik och att samtidigt utmanas i det kreativa tänkandet. Mina förväntningar på denna roll är just att kunna fördjupa mig i projektledning inom olika segment där marknadsföringen och reklamtänket kan genomsyra det jag gör utan att jobba på en traditionell reklambyrå.

Dela med dig av ett starkt minne från Berghs!

– Oj! Svårt att bara välja ett när man har skapat sig så fina vänskaper och minnen under hela läsåret. Men ett minne jag aldrig kommer att glömma är min födelsedag förra året. Jag överraskades med kardemummabullar från min favorit: Lillebrors bageri och sång mitt i workspace från mina vänner. Det var ett så fint ögonblick att få dela med alla som jag då bara hade känt i några månader. Det säger mycket om relationerna som skapas på Berghs tycker jag!

Har du några tips för att söka jobb till studenter som utexamineras?

  1. Våga stå ut, våga chansa och lita på magkänslan! Vad är det värsta som kan hända med det där samtalet, LinkedIn-meddelandet eller till och med besöket på kontoret som berättar varför just du skulle passa perfekt för den rollen de söker? Så länge du är dig själv är mitt största tips att våga utmana din egen "comfort zone"!
  2. Skaffa dig kunskap inom området du vill jobba inom men i helt andra och kanske främmande branscher. Jag har engagerat mig i min BRF-styrelse och på så sätt skapat kontakter samt kunskap inom projektledning, budgetering, kunskapshantering och annat som gynnar mig i min roll som operativ projektledare!