Den här artikeln är inaktuell (eller gammal).  Här är Berghs aktuella kursutbud!

Att söka till Berghs – hur och varför?

berghs preview
I slutet av januari börjar en intensiv period för alla sökande till Berghs diplomprogram. Då släpps arbetsproverna inför höstens utbildningar som i början av maj lämnas in tillsammans med CV och personligt brev. Vi frågade Lie Barrén, student inom Strategisk kommunikation och PR 2012/2013, om hennes bästa tips inför valet och arbetsproverna.

Skrivet av Berghs School of Communication
Januari 18, 2014

Lie Barrén, hur kom det sig att du sökte till Berghs?

Det var långt ifrån ett spontant beslut. Praktiskt arbete, eget ansvar, verklighetsnära miljö och teamwork är för mig signament för utmanande och lönsam utbildning vilket jag saknar i min akademiska utbildning. Därför sökte jag till Berghs.

Hur kom det sig att du valde att söka till Strategisk kommunikation och PR?

Vilket program jag skulle söka till var dock lite mer oklart. Eftersom att jag var intresserad av flera olika program började jag spana på flera arbetsprover. Då blev det lättare att förstå vad jag tyckte var mest intressant och vad som passade mig bäst. Detta i kombination med min praktik på en PR-byrå fick mig att förstå att det är PR jag vill syssla med. 

Varför tycker du att man ska söka till Berghs?

För att man får sätta sina kunskaper på prov och lära sig hur det går till på riktigt. Arbetet sker i nära kontakt med branschen och man har ett unikt samarbetssystem programmen emellan vilket gör att man får ta sin arbetsroll redan som student. Det är sjukt många möjligheter som öppnas upp men det gäller att vara redo att hoppa på helt och hållet.

Vem tycker du passar för att gå på Berghs?

Först och främst måste man vara råtaggad och redo att satsa järnet när man går här, det är en tung utbildning och det krävs mycket av en. Men är man redo så öppnar sig många dörrar och möjligheter av olika slag. Är du intresserad och taggad så sök!

Vad kan man vänta sig av sin tid på Berghs?

Möjligheter, kontakter, skarpa case, ökat koffeinintag, mycket Sveavägen 34, lite mindre sömn och en jädrans massa skoj.

Arbetsproverna – hur minns du våren med dem?

Ångest!!! Jag är en sån som gärna vill ta tag i det på en gång men presterar bäst under press. Vilket innebär att ambitionen var att sätta igång på en gång och resulterade i ångest i några månader och 2 dagars tokskrivande. Dock kollade jag på arbetsproverna ganska direkt efter arbetsprovsläppet vilket gjorde att jag gick runt och tänkte på dem under dessa veckor så när jag väl började skriva hade jag en del att utgå ifrån.

Har du några bra tips på hur man tar sig an arbetsproverna?

Ha inte ångest, av erfarenhet vet jag att det är helt onödigt! Det är aldrig för sent att börja skriva. Börja ändå att titta på arbetsproverna i hyfsat god tid så du kan bolla idéer både med dig själv och andra. Var inte rädd att ta hjälp av andra! Om du inte är helt säker på vilket program du vill gå så börja pilla på fler arbetsprover.

Lie Barrén läser Strategisk kommunikation och PR på Berghs. Läs mer om programmet här

660