Artiklar

Att söka till Berghs - hur och varför?

Berghs nyckel till framgång är att vi jobbar så nära branschen, speciellt med tanke på valet av föreläsare och deras dagsfärska kunskap. Men också samverkan mellan programmen som ger förståelse för hela kommunikationsprocessen från insikt till lösning. Här har vi samlat inspiration kring att gå en heltidsutbildning på Berghs. Välkommen till oss!

Ett halvår, ett år eller två år på Berghs heltidsprogram? Vi erbjuder program där intag sker varje höst, med ansökningsperiod varje vår baserat på arbetsprover. På skolan går ungefär 280 studenter som alla drivs av att utvecklas och få ut så mycket som möjligt av sin tid. Det går snabbt, det är intensivt och möjligheterna är stora. Läs om de nio olika programmen på svenska och på engelska.

Vilket program är rätt för dig?

Antagning görs genom arbetsprover och intervjuer för att alla som söker ska kunna visa vad de kan om kommunikation idag, oavsett sina tidigare erfarenheter eller betyg. Det är också ett bra sätt att se om utbildningen passar, då uppgiften är representativ för yrket. För att bli antagen till ett av Berghs heltidsprogram så görs ett arbetsprov vilket är den första delen i antagningsprocessen. Denna del är anonym där bedömningen sker utifrån idéhöjd, utförande och relevans.

Många har svårt att bestämma sig för vilket program att söka. Det går att söka fler program, men varje program har egna arbetsprover. Varför inte ta hjälp av Berghskompassen för att få guidning kring vilket program som passar dig?

Kvällen den 8:e februari är det äntligen dags för Öppet hus på Berghs. Se dig om på skolan, träffa studenter och personal samt få en bättre inblick i vilken utbildning som passar just dig. När du går hem kommer du förhoppningsvis känna dig riktigt taggad på att komma igång med ditt arbetsprov! Anmäl dig här.

Vill du höra mer om hur det är att gå på Berghs, ur ett studentperspektiv?  Lyssna på hur två studenter tänker kring skolan, arbetsproverna och studierna. Här finns fyra avsnitt att ta del av (Enter Berghs-podden).

Hur kan utbildningen finansieras?

  • Utbildning är CSN-berättigad – med möjlighet att söka ett merkostnadslån hos CSN. Läs mer om det här.

Nätverkande skapar förutsättningar

Varje dag har vi föreläsare från branschen i klassrummet vilket ger chans att följa upp på praktikplats, mentorskap och jobb. Ett annat exempel på vårt arbete med att matcha studenter med arbetsgivare är Berghs Career Day som arrangeras varje vår på Berghs. Vi låter ett 50-tal kommunikationsbyråer, företag och startups ha 10-minuters matchade möten, sk speed dates, vilket resulterar i över 1000 möten på en dag! 

Samverkan ger förståelse för kommunikationsprocessen

Ett område som verkligen särskiljer Berghs från andra skolor är att vi bygger in samverkan mellan de olika programmen genom hela utbildningen. Från de första veckorna, till det stora projekt som avslutar första terminen och avslutningsvis examensprojektet. Läs mer om en av gruppernas process med projekten.

Jobben efter Berghs

Vi följer våra alumner på Linkedin efter att de gått ut Berghs och ibland ställer vi frågor som vi delar i artiklar på vår site. Många kommer även tillbaka som föreläsare på skolan och fortsätter dela kunskap. För att hålla en hög kvalitet så följer vi upp hur många av våra studenter som har fått jobb inom det område de utbildat sig inom. De senaste åren har över 90% av våra avgångsstudenter fått ett jobb relaterat till den utbildning de gått här på Berghs, inom 6 månader. Ta del av några personers jobb efter studierna.

Tävla i internationella tävlingar

Det finns stort intresse från studenter att delta i internationella kommunikationstävlingar. För att testa sig själv på en internationell spelplan, och även se hur andra studenter löser samma uppgifter. Tävlingar som Berghs studenter vunnit priser i över åren är bl a Future Lions, One Show och D&AD. Läs om Berghs i internationella tävlingar.

Fler tips: