Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Efter examen: hon rekryterades fem månader innan examen

rebeckanyberg

Det händer ofta att Berghs studenter får jobberbjudanden innan examen, men redan efter halva
utbildningen? Detta hände Rebecka Nyberg som läser det ettåriga programmet Strategisk
kommunikation och PR. I januari blev hon kontaktad av reklambyrån Cloud Agency och efter
examen börjar hon jobba där som kreatör.

– Jag blev rekommenderad av mina föreläsare Max Piltz och Martin Lee som höll i kursen Strategisk kommunikation. Emma Wallin som är vd på Cloud Agency hade frågat om de kände till en art director för en heltidstjänst och då nämnde de mig, trots att jag pluggar PR. Vi började prata med varandra i januari och i början av mars anställde hon mig som kreatör. Cloud Agency letade efter en mångfacetterad person, vilket passar mig utmärkt. Jag pluggar ju till PR-strateg men sökte som art director, så nu får jag möjlighet att kombinera mina styrkor.

– För mig var valet självklart, säger Emma Wallin, vd på Cloud Agency. Rebecka är en härlig person, naturligt nyfiken och redan nu med en förmåga att sätta affären i fokus – eller som hon själv sa: "vi gör ju inte reklam för andra reklamare, vi gör reklam som ska fungera och ge resultat" – insiktsfullt!

Innan Berghs pluggade Rebecka grafisk kommunikation och foto. Hon blev inbjuden att hålla gästföreläsningar för fotoeleverna på Åsö vuxengymnasium och förra våren blev hon den första personen utan reklamutbildning som vann tävlingen Guldlådan. Hon sökte därefter till Berghs och blev antagen till Strategisk kommunikation och PR som årets stipendiat. Under utbildningen gjorde hon sin praktik hos The Walt Disney Company och nu efter examen i slutet av maj börjar hon jobba för Cloud Agency.

Emma tror att Rebecka kommer att passa bra på Cloud Agency.
– Rebecka kommer att tillföra energi samt nya idéer och infallsvinklar. Hennes bredd och intresse för såväl form som strategi är en av hennes styrkor. På Cloud är hon med och bestämmer över sin egen utveckling, där jag inte tror på traditionella rollbeskrivningar. Det handlar snarare om att ge henne rätt möjligheter och utmaningar för att på så vis utveckla alla sina förmågor. Och så utvecklas också Cloud Agency.
Nyfiken på Cloud Agency?