Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Efter examen: Joel jobbar med PR på kärleksfulla Jung

joelskold

Vissa Berghs-studenter passar så bra in på sina arbetsplatser under andra årets praktik att de anställs där på heltid. En av dessa var Joel Sköld som nu jobbar på PR-agenturen Jung. Joel berättar här om sin väg mot en arbetsplats fylld av kärlek: till kollegorna, arbetet och kunderna.

Att Berghs studenter lyckas bra efter sin examen är ett faktum. Fler än 95% av Berghs alumnistudenter har de facto ett jobb sex månader efter avslutad utbildning på Sveavägen i Stockholm. Men vad menas egentligen med “att lyckas” och vilka typer av stigar är det våra studenter väljer att trampa sig fram på?

I den här artikelserien, “Efter examen”, har vi intervjuat en rad alumnistudenter om vad som hände efter att de tagit sin examen från Berghs. Vi får höra om deras coola, roliga, ovanliga, avancerade eller på något annat sätt imponerande jobb och ta del av deras bästa tips på hur man bäst ska börja sin bana mot sitt eget drömjobb - en bana som ter sig olika för alla olika studenter men har ett gemensamt startskott: de sökte till Berghs.

Joel Sköld tog examen från Berghs program i Marknads­kommunikation våren 2015 och arbetar nu som PR-assistent på Jung Relations. Här berättar han om sin väg mot sitt jobb som han hemlighetsfullt beskriver som "ibland likt det arbete man gjorde på Berghs och ibland inte."

Kan du berätta om din studietid på Berghs?

Intensiv och väldigt rolig. För mig var det ett år av nyfikenhet och en ständig jakt på att erövra ny kunskap samtidigt som jag verkligen försökte utmana mig själv och mitt eget tänkande. Sen så har jag också fått en hel drös av fantastiska vänner!

Hur kändes det när du tog examen, hade du en klar idé om vad du ville jobba med?

Jag hade en tydlig bild av var jag ville jobba men inte vad jag önskade att det skulle stå på mitt visitkort. Tror att det är väldigt få som vet exakt vad de vill efter ett år och jag tror att kommande studenter kommer att känna samma sak. Jag tycker inte heller att man ska känna någon stress inför det, allt sånt faller på plats sen.

Hur fick du ditt nuvarande jobb?

Jag blev erbjuden jobb i samband med min praktik. Så under våren jobbade jag parallellt med studierna på Berghs och efter examen blev det 100 procent Jung.

Vad är det roligaste med det?

Människorna! Alla kloka, drivna, färgstarka och härligt nördiga människor som jag har ynnesten att samarbeta med varje dag! Det finns väldigt mycket kärlek på Jung - till varandra, till arbetet och till de kunderna vi arbetar tillsammans med.

Vad är det mest utmanande?

Det som är mest utmanade är också det som är det roligaste - att man får möjligheten att jobba med ett så pass brett spektra av varumärken inom så många olika branscher, och med helt olika kommunikativa utmaningar.

Kan du beskriva hur ”en vanlig dag” på jobbet ser ut?

Jag tror tyvärr inte det. Det enda jag kan säga är att det ibland är likt det arbete man gjorde på Berghs och ibland inte.

Hur har dina studier på Berghs hjälpt dig i ditt jobb?

Berghs gav mig viktiga verktyg och en stadig grund att bygga vidare på. Jag hade nog aldrig varit där jag är idag utan min tid på Berghs!

Vad är dina bästa tips till dem som ska söka till Berghs i vår?

Investera tid, tankekraft och kärlek i era arbetsprover – det kommer att vara värt mödan den dagen ni får träffa din programansvarige och koordinator för första gången. För att inte tala om alla spännande, utmanande och galna föreläsare. Kan också starkt rekommendera att ta kontakt med nuvarande studenter, folk i branschen, bekanta osv. för att bolla era arbeten med. De flesta brukar gladeligen ställa upp och med det sagt så får man självklart kontakta även mig

Vill du läsa mer om vad andra Berghsstudenter gjorde efter examen? 

Berghs Rekryterade Adam direkt efter examen - Adam Andersson på Berghs

Han fångade drömjobbet efter studierna - Axel Nygårds på AKQA