Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Amanda breddade sin kompetens inom digital försäljning

Amanda Starck

Amanda Starck gick Berghs Upgrade - Digital handel under våren 2021. Här berättar hon om utbildningen, sitt nya jobb och ger några tips till dig som också funderar på en karriär inom området.

Hej! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag heter Amanda Starck och är en glad göteborgare som nyligen har flyttat tillbaka till Göteborg efter sex år i Stockholm. De senaste åren har jag på olika sätt arbetat med e-handel på bolag som MatHem och Coop Online. Innan jag började arbeta flyttade jag till Uppsala där jag studerade en kandidat med inriktning ekonomi och marknads­föring. Jag har efter det även läst en kurs inom digital marknads­föring och nu även digital försäljning hos er! Idag jobbar jag på en på e-commerce- och brandingbyrå som heter Grebban där jag sitter i deras strategiteam och har rollen E-commerce Specialist.

Du gick som sagt utbildningen Berghs Upgrade - Digital handel under våren 2021. Vad var det som fick dig att söka till denna?

– Efter några år i e-handelsbranchen kände jag ett stort sug och intresse av att vidareutvecklas. E-handelsbranschen utvecklas så galet fort, så jag ville lära mig något nytt och hänga med i branschens framkant. Jag ville även träffa likasinnade och utöka mitt nätverk.

Vad fick du med dig?

– Jag vet knappt vart jag ska börja. Jag har fått med mig så galet mycket värdefull kunskap och inspiration. Jag har t.ex. fått med mig kunskap inom olika ramverk och strategier som hjälper mig i mitt dagliga arbete, och dessutom inspiration och härliga nya kontakter!

Hur var lärarna?

– Våra lärare var fantastiska! Sophia Båge som är programansvarig är underbar och delar med sig av så mycket kunskap, skratt och kloka tankar. Det var även en intressant mix av externa föreläsare som kom in och inspirerade och gav intressant kunskap att ta med sig.

Motsvarade utbildningen dina förväntningar?

– Ja, utbildningen motsvarade verkligen mina förväntningar. Jag tycker att utbildningen hade en bra bredd där vi gick igenom alla delar som ingår inom området e-handel. Man fick även möjlighet att nörda ner sig och specialisera sig i vissa områden som man fastnade för. Efter utbildningen har jag fått en bättre förståelse för hela området i sig och jag har utvecklat kunskaper inom vissa områden som jag inte hade så bra koll på tidigare.

Vad tycker du var roligast eller mest intressant under utbildningen?

– Allra roligast var kurstillfällena när vi fick sammanstråla med Sophia och de andra kursdeltagarna. Vi blev en tight grupp som hade väldigt roligt tillsammans. Sen tycker jag att området digital säljstrategi och processer var väldigt intressant, men även kursen om analys och konvertering.

Har du fått användning av det du lärde dig?

– Det viktigaste jag tar med mig är att vara nyfiken och hur viktigt det är att våga testa sig fram och ha ett “growth mindset” i allt man gör. Jag har även tagit med mig många användbara tankar, tips, ramverk och strategier för att angripa nya utmaningar. Det har jag redan implementerat i mitt dagliga arbete.

Vilken utbildning passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Långa eller intensiva. Det finns både kurser på dagtid, kvällstid och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Hur kan en dag på ditt jobb se ut?

– Min arbetsdag är en härlig variation av externa möten, interna möten och att arbeta med mina kunders tillväxtmål. En dag är aldrig sig lik och varje dag lär man sig något nytt.

Har ditt arbete ändrats nu under pandemin?

– Precis som för många andra har mitt arbete främst förändrats genom att jag arbetar mer hemifrån. Men jag har även bytt både jobb och stad under pandemin så det har skett en hel del roliga förändringar. För mig har det gått väldigt bra att sitta hemma och arbeta och jag upplever att det gått bra att ha kundmöten digitalt. Men självklart ser jag fram emot när man kan träffa kunder och arbeta tillsammans från samma ställe.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt jobb är att få jobba nära mina kunder och hjälpa dem nå sina tillväxtmål. Att få träffa så många olika inspirerande människor är ett stort plus. Sen uppskattar jag verkligen att få jobba i en bransch som ständigt är i utveckling och att det alltid finns nya saker att lära sig.

Hur håller du dig fortsatt uppdaterad inom ämnet du läste hos oss?

– Jag tycker LinkedIn är ett bra forum för att hålla sig uppdaterad. Där skrivs det och delas mycket nyheter inom området. Jag brukar också läsa mycket bloggar och lyssna på poddar inom ämnet, och kan rekommendera Framtidens E-Handel med Björn Påhlman Sprenger.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna utbildning?

– Jag skulle säga kör! Det är en superbra kurs för dig som antingen är helt ny till e-handel, men även för dig som har erfarenhet av branschen och vill få ny inspiration och en större bredd i din kompetens. Det finns verkligen något för alla kunskapsnivåer och kursens innehåll går att anpassa från person till person.

* Utbildningen Digital handel hette tidigare Digital försäljning. Namnbyte våren 2022.

Vill du läsa om andra personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.