Artiklar

"Ser med spänning fram emot vad mer som kommer att födas ur kunskapen från denna kurs"

Angelica Falk

Angelica Falk är konsult och jobbar på NyföretagarCentrum Skellefteå. I höstas gick hon distanskursen Digital kommunikation Start på Berghs. Här berättar Angelica vad hon fick med sig och avslöjar även något som förvånade henne.

Skrivet av Anette Hamel
December 15, 2021

Hej Angelica! Berätta lite om dig.

– Jag heter Angelica Falk, är född och uppvuxen i Skellefteå men tog en tur ner till Småland och Skåne under några år. Där drev jag företag med fokus på försäljning och effektivisering av försäljningsprocessen. Men det är ju till Skellefteå man kommer när man kommer hem, och här har jag nu landat igen. Jag har i dagsläget det bästa konsultuppdraget som Verksamhetsledare på NyföretagarCentrum Skellefteå. Utöver det är jag även mamma till en liten pojke, högkänslig, mångalen, naturälskare och har ett stort intresse för holistisk hälsa.

Du gick distanskursen Digital kommunikation Start på Berghs under hösten 2021. Vad var det som fick dig att söka till just denna kurs?

– En nyfikenhet och drivkraft att följa med i den utveckling som sker inom digital kommunikation. Dels för att kunna ta mitt eget konsultbolag och NyföretagarCentrum till en annan närvaro och öka såväl kännedom om verksamheterna, men också för att sprida information och kunskap genom våra kanaler, på ett effektivt, kvalitativt och strategiskt sätt.

Vad har du fått med dig?

– Enormt mycket inspiration, verktyg kring hur en struktur och strategi kan se ut, och mycket lärdomar och nya ideér via mina kurskamrater.

Hur var läraren?

Karin Eriksson var otroligt pedagogisk, inspirerande och duktig på att skapa ett engagemang. Har haft en hög närvaro och tillgänglighet, vilket har varit uppskattat.

Vad tycker du var roligast eller mest lärorikt på kursen?

– Hela kursen var väldigt nyttig och rolig. Jag uppskattade delen med att skapa kampanjer extra mycket eftersom detta är något som ska genomföras i det dagliga arbetet. Något som förvånade mig var hur mycket tankar och idéer som väcktes hos mig under ämnet AI/AR och Bottar. Hade en förutfattad mening om att detta endast skulle kunna vara aktuellt i väldigt begränsad form och knappt applicerbart i verksamheterna. Men döm om min förvåning när det helt plötsligt föddes en affärsidé tack vare inblicken i detta ämne.

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Långa eller intensiva. Det finns både kurser på dagtid, kvällstid och på distans. Frågor? Chatta gärna med oss!

Välj här!

Hur har du fått användning av det du lärde dig?

– Har redan nu fått ett ökat engagemang bland våra följare på såväl instagram och Facebook. Samt en förståelse för hur vi skulle kunna etablera en närvaro på TikTok för att nå nya målgrupper. Utöver det har vi kunnat jobba mer med digitala utmaningar och informationsspridning för en effektivisering av vår rådgivningsprocess, vilket har lett till att våra nyföretagare är mer förberedda inför mötet med oss. Ser med spänning fram emot vad mer som kommer att födas ur kunskapen från denna kurs.

Hur kan en dag på ditt jobb se ut?

– I min roll som verksamhetsledare är dagarna oerhört varierande. Jag jobbar med föreläsningar, strategiska frågor, samarbetspartners, mentorskap, rådgivning och administration. Utöver detta arbetar vi även med ett projekt mot landsbygden i Skellefteå kommun där vi möter befintliga företagare med tillväxtambitioner, där vår målsättning är att stötta dem i detta.

Har ditt arbete ändrats under Coronapandemin?

– Största omställningen är att vi har ställt om till digital rådgivning, men också kunnat effektivisera vissa andra delar med att stimulera och inspirera till att börja jobba med sin affärsidé via våra sociala medier.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att få möta alla modiga människor med drömmar, idéer, innovationer och ambitioner. Att få förtroendet att följa med på deras resa, att få hjälpa dem helt kostnadsfritt och att få möjlighet att inspirera och uppmuntra till att våga följa sina drömmar.

Hur håller du dig fortsatt uppdaterad inom ämnet du läste hos oss? Något tips på blogg, podd, eller annat?

– Inget jag kan rekommendera på rak arm då fokus just nu ligger på att få ett bra flöde i våra sociala medier med en tydlig struktur och planering av inlägg. Min målsättning är dock att ta en fortsättningskurs under 2022 för att fördjupa mig ytterligare.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna kurs?

–Ta chansen! Du kommer inte bli besviken! Under tiden kommer du få utlopp för såväl fantasi som kreativitet. Du kommer dra lärdomar av dina kurskamrater, få mycket AHA-upplevelser, och kunna jobba skarpt med dina case parallellt med kursen och därmed få med dig värdefull feedback direkt. Och även där se effekterna av ditt arbete medan kursen pågår. Rekommenderar alla som vill lära sig mer om kraften inom digital kommunikation att ta denna kurs.