Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Ville inte att kursdagarna skulle ta slut

Christina.Laneby

Christina Laneby jobbar med marknads­föring och kommunikation på Kosan Gas i Göteborg. Hon har gått tre kurser på Berghs och här berättar hon om intensivkursen Projektledning som hon läste i december 2018.

Hej Christina! Vem är du och vad jobbar du med?

Christina Laneby heter jag och jobbar sedan 2005 med marknads­föring och kommunikation på Kosan Gas som är Nordens största leverantör av gasol (LPG). Kosan Gas ägs av amerikanska energijätten UGI Corp. Innan vi köptes upp av UGI ägdes vi av Shell och hette då Shell Gas. Vi säljer gasol på bulk i hela Norden (B2B) och även gasol på flaskor i Danmark (B2C).

Jag bor i Stenungsund, norr om Göteborg och därför är det bra med intensivkurserna som Berghs har. Jag har studerat marknads­föring och har därefter jobbat med marknads­föring och kommunikation och älskar mitt varierande arbete inom detta område. Jag har gått tre kurser på Berghs, den senaste var i december 2018 då jag gick Projektledning. Tidigare har jag gått Att skriva för att övertyga (2015) och Event Marketing (2010).

Vad var det som fick dig att välja kursen Projektledning?

Mitt arbete består av projekt och jag är van att jobba i det – stora som små, men jag kände att jag ville få in några nya bra verktyg och tips för att effektivisera mitt arbete ytterligare.

Motsvarade kursen dina förväntningar?

Kursen Projektledning är som de övriga kurserna jag har gått på Berghs – över förväntan. Kvaliteten på lärarna på Berghs är väldigt hög och Mie Nygren som jag hade på projektledningskursen var fantastisk och mycket inspirerande. Det var kul att sitta i skolbänken – man ville inte att dagen skulle ta slut .

Hur var det att läsa en intensivkurs?

Det är perfekt för mig som inte bor i Stockholm. Det är högt tempo och arbete på kvällarna och jag åkte till Stockholm och ”stängde av mitt normala liv”. På kvällarna satt jag på hotellet och kunde avsätta all tid för min kurs.

Hade ni någon hemuppgift?

Ja vi hade hemuppgifter och skulle göra en projektplan för en annan kursdeltagares företag. Det var mycket givande att dels få tänka sig in i en annan verksamhet och få göra en plan.

Berätta gärna om något bra minne från Berghs!

Det är mycket intressant och roligt att höra vad de andra deltagarna arbetar med och tänka sig in i hur de kan använda det vi lärt oss i sin vardag.

Var det något av lektionstillfällena som kändes extra givande och isåfall varför?

Redovisningen av våra hemarbeten var lärorik och jag fick mycket god feedback från både Mie och de andra deltagarna.

Har du idag kontakt med någon av dina kurskamrater?

Vi skapade en Facebook-grupp för oss som gick på kursen där vi kan chatta med varandra i ämnet. Dessutom har jag kontakt med flera på LinkedIn. Jag kommer säkert kontakta någon eller några av dem i framtiden också.

Hur kan en dag på ditt jobb se ut?

Min vardag är aldrig den andra lik. Eftersom jag arbetar med en massa olika projekt samtidigt så vet man aldrig vad som kan hända och man får hela tiden omprioritera. Det är det som jag älskar med mitt arbete. Det motiverar mig att finna lösningar när man ibland tänker att det nästan är kört och så kommer det ut något ännu bättre.

Vad tycker du var roligast på kursen?

Dels var kursledaren Mie Nygren fantastiskt intressant att lyssna på och dels var det kul att se att man direkt kunde applicera den teori och verktyg som man fick på kursen i våra hemarbeten.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Vi har både kurser på dagtid, kvällstid och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Vad har du fått med dig?

Mycket bra verktyg. Jag använder flera av dem i mitt arbete. Innehållet var precis vad jag behövde, men fick även ett bra nätverk. Som jag alltid säger: ”Alla kontakter är bra att ha, du kan behöva dem när du minst anar”.

Har du något karriärtips du vill dela med dig av?

För mig är det viktigt att hela tiden utvecklas inom mitt område och då har Berghs många bra kurser för att hålla sig a jour.

Hur håller du dig fortsatt uppdaterad inom ämnet?

Vi fick flera tips från Mie på kursen.

Vill du läsa om andra personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.