Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Marknadsföringskursen gjorde Elise trygg i sin nya roll

Elise.Enqvist

Elise Enqvist jobbar som Junior Marketing Manager på en bank i Stockholm. I våras gick hon en kvällskurs i marknads­föring. Här berättar Elise om de roliga kvällarna på Berghs, den fantastiska läraren och hur hon använder sina nya kunskaper.

Hej! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag heter Elise Enqvist, är 28 år och bor på Lilla Essingen i Stockholm tillsammans med min sambo & min hund Ester. Jag arbetar som Junior Marketing Manager för Sverige på en internationell bank som heter BNP Paribas Personal Finance. Jag har arbetat inom samma företag i 7 år, men min nuvarande roll har jag haft sedan februari 2022 – så den är ny för mig.

Vilken kurs gick du hos oss och varför valde du den?

– Jag läste kvällskursen Marknads­föring Start under perioden 15 mars till 15 maj 2022. Jag har varit intresserad av marknads­föring en längre tid och började därför leta runt efter utbildningar eller kurser som handlade om detta. Jag kände till Berghs SOC sedan tidigare och vet att det är en skola med väldigt gott rykte, så jag började med att kolla där. Marknads­föring Start lät som en passande kurs för mig som inte har någon erfarenhet av ämnet sedan tidigare, så jag tog beslutet att söka.

Vad har du fått med dig från kvällarna på Berghs?

– Jag har fått med mig en riktigt bra verktygslåda när det kommer till marknads­föring och kommunikation. Jag lärde mig väldigt många saker som jag applicerat i mitt eget arbete, och utöver alla lärdomar fick jag med mig många tips och mycket inspiration.

Hur var läraren?

– Läraren Rosie Kropp var verkligen bra. Hon var engagerad vid varje kurstillfälle, och hennes sätt att lära ut passade mig väl. Hon är otroligt kunnig och inspirerande, och delade gärna med sig av historier och erfarenheter från sitt eget arbetsliv. Jag lärde mig väldigt mycket av henne. Jag vill även lyfta de föreläsare som vi hade vid några kurstillfällen. Superbra!

Motsvarade kursen dina förväntningar och fick du någon aha-upplevelse?

– Den motsvarade absolut mina förväntningar! Min största aha-upplevelse var nog hur brett, och framförallt viktigt, marknads­föring är. Det kan tyckas verka självklart, men det blev ännu mer tydligt efter den här kursen. En välarbetad och stark marknads­föring kan lyfta vilket bolag som helst egentligen, oavsett budget.

Vad tycker du var roligast eller mest lärorikt på kursen?

– Jag måste nog säga att allt innehåll i kursen har varit väldigt roligt, och det är svårt att säga exakt vad som var roligast – men vi lärde oss en hel del om storytelling, och det fastnade jag verkligen för. Vi hade även ett grupparbete där vi skulle göra en marknadsplan utifrån det vi lärde oss under kursens gång. Det var lärorikt och blev ett riktigt fint kvitto på att man faktiskt börjat ”tänka” och förstå marknads­föring på ett bra sätt.

Hur har du fått användning av det du lärde dig?

– Jag arbetar som sagt i en junior roll på en marknadsavdelning i dag, och när kursen startade hade jag bara haft min arbetsroll i strax över en månad. Allt var väldigt nytt för mig, och jag hade mycket att lära. Under kursens gång, och självklart efter kursavslut, så har jag kunnat använda många av de saker jag lärde mig – framförallt har jag fått ett stabilt ”marknadsföringstänk”.

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser i våra lokaler och på distans. Frågor? Chatta gärna med oss!

Läs mer om Berghs kursutbud

Hur kan en dag på ditt jobb se ut?

– En dag på mitt jobb är väldigt varierande. Jag arbetar en del med kampanjer, vår webbsida och internkommunikation. Det blir många möten, projekt och planerande – men det är roligt. Bitvis stressigt, men det är nog inte unikt för just min arbetsplats.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt jobb är att det är utvecklande. Jag lär mig mycket och samlar på mig många bra erfarenheter – både personligt och arbetsmässigt.

Hur håller du dig fortsatt uppdaterad inom ämnet du läste hos oss?

– Jag följer en del rutinerade marknadsförare på LinkedIn och tittar mycket på olika typer av marknads­föring via sociala medier och YouTube. Jag har även kikat tillbaka på vårt kursmaterial flera gånger. Läraren Rosie har dessutom lämnat många bra boktips där jag har antecknat ned de böcker jag tycker verkar mest intressanta, men jag har inte börjat läsa än. Det får bli till sommarsemestern!

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att gå kursen Marknads­föring Start?

– Gör det. Det är ett kul, men framförallt lärorikt, avbrott i vardagen och jag såg fram emot varje onsdagskväll.

Vill du också ha roliga kvällar att se fram emot? Läs mer om Berghs kvällskurser och ansök nu!