Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Insiktsarbete, strategi och kreativitetsboost på distanskursen

lampa_bord

Jonas Martinsson arbetar som marknadsförare för Musik i Dalarna och är en av de som läst distanskursen Insiktsdriven strategi på Berghs. Här berättar Jonas om valet av kurs, vad han skrev i sin ansökan och om arbetet framöver.

Skrivet av Anette Hamel
Mars 11, 2021

Jonas.Martinsson

Hej! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag heter Jonas och arbetar som marknadsförare för Musik i Dalarna. Jag har hoppat runt bland anställningar hos länsmusiken – allt från projektledare, kommunikatör och assistent – men landade för ett antal år sedan i tjänsten som marknadsförare (helt utan formell kompetens inom området då jag har en bachelor i musikproduktion och ljudteknik).

Du gick kursen Insiktsdriven strategi under hösten 2020. Vad var det som fick dig att söka till just denna kurs?

– Det här är en del av det jag skrev i mitt personliga brev i samband med ansökan: ”Jag känner mig glad och priviligierad att min ständigt kunskapstörstande och nyfikna arbetsplats Musik i Dalarna uppmuntrar mig till fortbildning! Jag fastnade direkt för distanskursen Insiktsdriven strategi då jag känner att jag vill utveckla mitt strategiska planeringsarbete. Och ”insiktsdriven” i sammanhanget gagnar nog mig lite extra eftersom jag arbetar med kulturupplevelser. Jag utgör idag själv ”marknadsavdelningen” i egenskap av ensam marknadsförare för Dalarnas länsmusikinstitution. I dagsläget hinner jag inte riktigt med alla stordåd jag vill uträtta. Jag behöver framförallt lära mig mer om marknadskommunikativa lösningar som bygger på effektiva, i synnerhet insiktsdrivna och strategiska vägval.”

Vad har du fått med dig?

– Jättemycket! Insikter till tusen! Och kunskap om hur jag på ett bättre sätt kan arbeta med målsättning, uppföljning, utvärdering och optimering. Har också fått modeller för att vägleda strategi- och planningarbetet från start till mål, både kvantitativa och kvalitativa verktyg för kunskapsgenerering och en kreativitetsboost!

Vad tycker du var mest lärorikt på kursen?

Annika var väldigt, väldigt bra! All ny kunskap är guld värd. Det är något jag tar med mig och ska försöka att förädla på bästa sätt. Kursen innehöll mycket feedback one-on-one med läraren och det var mycket givande!

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser på dagtid, kvällstid och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

 

Hur kan en dag på ditt jobb se ut?

– Det är en väldigt dynamisk tjänst och eftersom vi är en ganska liten organisation så gör många mycket. Men det jag arbetar dagligen med – när vi inte är mitt uppe i en pandemi – är att få människor att köpa abonnemang och biljetter till Dalasinfoniettans konserter, formge och producera marknadsföringsmaterial av olika slag, öka varumärkeskännedomen för våra respektive projekt, hantera press-/mediakontakter och planera för roliga evenemang i framtiden.

Hur har ditt arbete förändrats under Coronapandemin?

– Vi har framgångsrikt arbetat med att ställa om till att erbjuda mer digitala musikupplevelser. Vi saknar liveupplevelser (och i ärlighetens namn kan inte en digital upplevelse mätas med live) men vi försöker göra det bästa av situationen. Vi kommer definitivt att ta med oss det digitala tänket in i framtiden även när pandemin är över.

Hur har du fått användning av det du lärde dig?

– Jag är, sedan kursen avslutades, i planeringsstadiet och försöker lägga grunden till ett större utvecklingsarbete. Jag kommer planera länge, och har det med mig under min föräldraledighet som så smått är påbörjad. När jag är åter kommer det att hända roliga grejer på Musik i Dalarna!

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det dynamiska och kreativa!

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna utbildning?

– Tveka inte – sök! Du kommer inte att bli besviken.

 

Vill du läsa om andra personer som har gått på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.

 

Fotograf: Simon Hjortek (bilden på Jonas).