Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Ellen fick jobb på internationellt produktionsbolag efter examen

Ellen beslöt sig för att unna sig ett sommarlov efter examen i Produktions­ledning på Berghs. När hösten närmade sig satte hon i växeln och sökte en massa jobb. Idag jobbar hon som produktionsassistent på det internationella bolaget DAY-INT. Här berättar hon mer om sin roll och tiden på Berghs.

Hej Ellen! Berätta kort om dig själv.
– Mitt namn är Ellen och kommer ursprungligen från Belgien, tycker om att ha kul och älskar citron.

Förra året tog du examen som Produktionsledare. Nu har du landat jobb. Grattis. Hur såg vägen ut till jobb?
– Tack! Vi tog examen mitt i en pandemi, vilket inte är optimalt. Därför beslöt jag mig för att prokrastinera jobbsökandet och ta sommarlov.

När hösten närmade sig sökte jag för fullt och en dag landade en skärmdump på en Instagram story i min inkorg från min kompis. Det var ett produktionsbolag som heter DAY – INT som har kontor i Europa och USA som sökte en produktionsassistent. Jag hoppade på bollen direkt, gick vidare efter en intervju och på började en månadsprojektanställning. Dagen efter min intervju hamnade jag mitt i en stor modeplåtning. Min projektanställning blev förlängt till 4 månader och som slutade i en heltidsanställning.

Hur ser en dag ut i din arbetsroll?
– Som producent gör man allt. Jag kan gå från att stå och såga plankor en dag, till att skriva ett estimat dagen därpå. Ingen dag är den andra lik, vi jobbar med massa olika kunder och människor vilket gör varje dag unik. Du blir en expert på kreativ problemlösning vilket är en av anledningarna till att jag älskar mitt jobb.

Vilka kunskaper från utbildningen har du tagit med dig till arbetslivet?
– Att du inte bara blir utbildad till produktionsledare utan också kommunikatör. Du lär dig om kommunikation i både mjuka och hårda värden som jag använder dagligen. Jag fick också med mig ett ökat självförtroende eftersom du lär dig presentera för människor och jobba i grupp.

Vad var det bästa med programmet Produktions­ledning?
– Hela Berghs, det är en härlig energi från elever, lärare och föreläsare. En samling av människor som är passionerade kring vad dom gör vilket skapar något elektriskt.

Har du några tips till blivande studenter?
– Våga göra misstag, du är på Berghs för att lära dig – inte göra perfekt ifrån dig. Så se till att ha kul.