Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

”På Berghs lärde jag mig att tänka annorlunda och mer strategiskt”

Marie.Ekström

Marie Ekström bor i Italien sedan ett par år och driver där en egen eventbyrå. Våren 2014 läste hon kvällskursen Kommunikation & PR på Berghs. Här berättar hon om tiden på skolan och vad hon har fått med sig.

December 27, 2017

Hej Marie! Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Marie Ekström och bor sedan snart 2 år i Milano där jag driver min egen eventbyrå Miemil Eventi. Jag är ständigt förälskad i min nya stad och Italien, njuter av snittblommor, gott vin och konst. Trivs lika bra på ett par skidor i Alperna som på en solstrand vid Medelhavet. Med mitt företag skräddarsyr jag program för företag som kommer till Italien, allt från bokning av hotell, restauranger, transfers, aktiviteter till studiebesök och instore events hos de olika modehusen. Skulle gärna beskriva mig själv som driven, nyfiken och orädd!

Vad var det som fick dig att söka till kursen Kommunikation & PR?

På den tiden jobbade jag som byråansvarig inom revisionsbranschen och skötte all kommunikation. Jag kände att jag saknade verktygen för att driva mitt arbete framåt och för att utveckla min avdelning.

Vad har du fått med dig från kursen?

Jag lärde mig massor på kursen, bland annat hur viktigt det är att fråga sig varför och inte bara rusa på aktiviteten utan sätta långsiktiga mål. Vi utgick från en kommunikationsplan som jag använder än idag.

Motsvarade kursen dina förväntningar?

Kursen motsvarade mina förväntningar helt klart.

Fick du någon typ av ”aha-upplevelse” under kursen?

Det var många AHA-upplevelser, framförallt hur mycket som är planerat av det vi kommunicerar och hur man faktiskt kan välja i vilka sammanhang man vill hamna i.

Hur har du fått användning av det du lärde dig?

På Berghs lärde jag mig att tänka annorlunda och mer strategiskt. Jag skulle säga att jag använder dessa kunskaper varje dag. Jag uppskattar att det var mycket fokus på att se företag som en helhet och att se vad affären är, det är det företagande handlar om ändå.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Vi har både kurser på dagtid, kvällstid, intensivkurser och på distans.

Välj här!

Berätta gärna om något bra minne från Berghs!

Jag har många fina minnen men roligast var nog slutpresentationen. Vi hade en jättehärlig grupp och det var roligt att se att vi hade lärt oss så mycket under kursen. Efteråt gick vi alla ut och åt middag tillsammans - superlyckad kväll!

Har du fortfarande kontakt med någon av dina kurskamrater?

Jag har kontakt med flera av mina kurskompisar. Lite svårt att ses ofta sedan jag flyttade utomlands men det är ett otroligt härligt gäng!

Vad inspirerar dig?

Inspiration hittar jag i nya utmaningar, jag gillar att jobba mot deadlines och att få allting att klaffa.

Vad var det som fick dig att söka dig till Milano?

Jag ordnade en stor konferens vid Lago Maggiore precis norr om Milano för mitt förra jobb. Bestämde mig då för att ta tjänstledigt och läsa lite mer italienska, under den månaden fick jag några uppdrag och det ena ledde till det andra. Det var ett stort beslut att flytta utomlands och starta eget, men samtidigt lätt att ta för det har hela tiden känts väldigt rätt!

Nu har du bott utomlands i ett par år, vad saknar du mest från Sverige?

Ibland saknar jag enkelheten i vardagen som kommer naturligt när man delar kultur och historia. Allra mest saknar jag dock min lilla hund och min familj.

 

Vill du läsa fler intervjuer med tidigare kursdeltagare? Då är Berghs artikelserie Efter kursen något för dig!