Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Så här har vi förberett för att säkerställa en trygg plats

Då myndigheterna gett riktlinjer att vi återigen kan öppna skolorna så har vi lagt tid på att designa en så säker miljö som möjligt. Det innebär även att vi har värderat vilka kurser och lektioner som gör sig bäst online. Nu välkomnar vi heltidsstudenter, kursdeltagare och lärare återigen till huset med lite nya regler och förhållningssätt!

Berghs House Rules

För oss på Berghs är det viktigt att alla känner sig trygga när de befinner sig i våra lokaler, därför har vi utfört en mängd justeringar som bidrar till att kunna röra sig i skolan. Våra House Rules är förhållningssätt för att guida oss.

I tider som dessa är det viktigt att alla tar sitt eget ansvar och hjälper till att skapa en trygg och inkluderande miljö. Vi tror på samverkan i alla former, kreativitet och problemlösning. Gör vi detta rätt så skapar vi tillsammans en bra miljö i Covidtider.

Vi bryr oss och är respektfulla mot varandra och våra rutiner. Alla klassrum är ommöblerade likaså andra ytor i huset. Scheman och tider har ändrats för att säkerställa bra distans. Därför krävs allas insats för att respektera tider för start av lektion och fikapaus. 

Vi stannar hemma vid minsta sjukdomssymptom! Känner man sig krasslig en dag är det viktigt att stanna hemma för att bli frisk och samtidigt undviks att sprida smittan vidare. Fortsätt att tvätta händerna ofta. Vi har toaletter på varje våningsplan och handdesinfektion utställt på borden runt om i huset samt har stort fokus på lokalvården.

Vi håller avstånd när vi rör oss, står i kö eller sitter ned i huset. Stolar och bord har redan flyttats runt för att öka avstånd. Plexiglas i café och reception. Golvmarkeringar finns på plats för riktning och vi säkerställer en arms avstånd i högsta möjliga mån i hissar, kaffeköer och in- och utgångar.

Vi undviker att samlas i trånga rum och ytor. I höst blir det inga stora frukostföreläsningar eller samlästa lektioner. Varje rum har designats för ett visst antal personer och vi har tagit bort stolar och bord. I caféet har vi sett till att det finns plats för att sitta ned och satt upp fler kaffestationer.

Vi har en "no touch" policy när vi hälsar och umgås med varandra. Vinka, heja, armbåge, ben - varianterna är många. Vi behöver tyvärr undvika att ta i hand och kramas i denna tid.

Med det sagt önskar vi alla välkomna och ser fram emot att ses på ett säkert sätt på Berghs denna höst! 

Berghs följer utvecklingen och myndigheternas rekommendationer kring att systematiskt begränsa smittspridning.