Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

"Konstruktiv feedback är otroligt viktigt för att få projekten att komma vidare"

Work space för heltidsprogram

Åsa Lindqvist Westerberg arbetar som Large Account Manager på Bisnode AB. För att utvecklas i sin roll och samtidigt bättre kunna möta kundernas ökande behov av strategiska grepp vid sidan av lösningsorientering sökte Åsa till Berghs kurs Strategisk projektledning. Här delar hon med sig av sina insikter och lärdomar.

Hej Åsa! Hur kom det sig att du sökte till Ann Westfelts kurs Strategisk Projektledning på Berghs?

I min roll som säljare driver jag för kunders räkning komplexa projekt där vi bland annat kvalitetssäkrar kunddatabaser och upprättar analysmodeller. Jag letade därför efter en kurs som skulle kunna hjälpa mig att utveckla mig i min roll. Kunderna frågar mer och mer efter en samarbetspartner som kan ta ett strategiskt grepp, och inte bara vara lösningsorienterad.

Jag har läst en grundkurs i reklam och marknads­föring på Berghs tidigare och tycker väldigt mycket om Berghs sätt att undervisa, så när jag hittade kursen Strategisk projektledning kändes den klockren. Dessutom fick jag via en tidigare kundkontakt rekommendationer om just denna kurs och Ann Westfelt som kursansvarig.

asalindqvist

Vad hade du för förväntningar när du påbörjade kursen?

Ganska stora, och framför allt var jag väldigt peppad att gå kursen. Det är alltid svårt att veta innan vilka förväntningar man kan ha, men kursen gav verkligen mersmak i att jobba mer strategiskt. Den gav mig dessutom verktyg att prata mer kring strategier med mina kunder.

Kan du dela med dig av ett tillfälle under kursen då du fick en insikt eller en aha-upplevelse, eller något som du verkligen får användning för framöver?

Det var många saker som var intressant under kursen, men jag minns speciellt ett tillfälle när vi pratade ledarskap. Det var väldigt intressant då man kanske inte alltid ser sig själv som en ledare och hur man bäst kan få med sig en grupp mot ett gemensamt mål.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Vi har både kurser på dagtid, kvällstid, intensivkurser och på distans.

Välj här!

Du avslutade kursen hösten 2015. Hur har det du lärde dig under kursen följt med dig tillbaka till ditt arbetsliv?

Sättet att ge feedback har jag tagit med mig och även att tänka mer strategiskt, vilket inte alltid är lätt då jag är en person som är väldigt lösningsorienterad och gärna vill presentera lösningarna direkt. Men Ann var på mig under hela kursen: stopp, inte lösningarna först utan hur! Hur ska vi komma dit, vad är det vi ska lösa?

Här kan du läsa mer om kursen Strategisk projektledning och skicka in din ansökan.