Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Student Lab med Lundbergs: skapa ett kvarter där man vill vara och verka!

LundbergStudentLab

Lundbergs fastigheter arbetar efter visionen att utveckla hållbara stadsmiljöer där människor, företag och organisationer kan arbeta i samverkan. Den 11 november utmanar de deltagare i Student Lab i att utveckla hållbara stadsmiljöer där människor, företag och organisationer kan arbeta i samverkan. Regionchef Christian Claesson berättar om sina förväntningar på dagen.

Den 11 november står Lundbergs Fastigheter som värdar för ett Student Lab. Regionchef Christian Claesson berättar om utmaningen och vad han ser fram emot att ta del av från labbets deltagare.

Hej Christian - vem är du inom Lundbergs och hur jobbar ni med innovation och utveckling idag?

Jag är Regionchef Öst och utvecklingsansvarig för affärsområde Handel. På strategisk nivå har vi strävat efter en plattform internt som kan driva på innovationstakten i bolaget för att vara med i utvecklingen hos våra kunder. Det har lett till en satsning på ett internt innovationslabb där vi kreativt och dedikerat pratar om framtidens påverkan, men framförallt driver och utvecklar morgondagens tjänst och produkt. I den gruppen ingår medarbetare från olika avdelningar och orter, och där vårt första projekt är ett Student Lab med Berghs.

Beskriv Lundbergs för den som inte känner till er på marknaden!

Bolaget grundades 1944 i Norrköping och är idag en av Sveriges största privata fastighetsägare. Här jobbar 150 medarbetare med 150 fastigheter, varav nästan hälften är bostäder och resterande kommersiella fastigheter. Vi finns på orter som Göteborg, Jönköping, Norrköping, Linköping, Karlstad, Örebro och Stockholm vilka ligger under tre regioner. Vi är nyfikna på framtiden, kunden och omvärlden ihop med ett starkt intresse för hållbarhet och långsiktighet.

Student Lab

Student Lab är en unik möjlighet att få samarbeta i team med kreativa talanger för att skapa innovativa idéer för riktiga uppdragsgivare.

Läs mer!

Lundbergs vision är att vara ledande i att utveckla hållbara stadsmiljöer där människor, företag och organisationer kan arbeta i samverkan. Kan du dela med dig av något exempel på hur ni arbetar med det idag?

Absolut. Vi är aktiva i samarbeten ihop med kommuner och företag där vi verkar för att utveckla trygga och attraktiva miljöer. Vi tror att man gör det i just samverkan med andra. Vi ser även vikten av att aktivt utveckla verksamheten genom både ny- och ombyggnationer för att skapa attraktiva städer och möjlighet till bättre liv. Ett exempel är ombyggnationen av köpcentrumet Linden i Norrköping, där vi skapar en välkomnande och inspirerande mötesplats för umgänge och shopping. Och ett stenkast därifrån, mitt i centrala Norrköping, bygger vi kvarteret Kvarnbacken med nästan 400 nya hyreslägenheter.

Den 11 november håller ni i ett Student Lab på Berghs. Berätta hur ni kom i kontakt med Berghs och varför ni valde den här lösningen?

I samband med vår interna satsning pratade vi mycket om hur vi skulle få en bra start. Vi ville ha energi och kunskap in i projektet som vi därefter kan arbeta vidare med. Att arbeta med externa partners i branscher utanför vår egen är också en viktig del i vår utvecklingsstrategi. Berghs är ett välbekant varumärke sedan länge för oss och tanken att kicka igång vårt innovationslabb med ett Student Lab med just studenters energi, kunskap och framåttänk känns helt rätt!

ChristianClaesson
Christian Claesson

Hur ser Lundbergs utmaning till studenterna som deltar i Student Lab ut?

Utmaningen ligger i att hitta mixen av utbud, upplevelse, tjänster och känsla i ett kvarter man tycker att här vill vi vara och verka. En naturlig och attraktiv plats för oss att mötas på. Hur ser man på sitt kontor kopplat till shopping, mat eller boende? Vad och vilka funktioner är viktiga?

Ni kommer under Student Lab den 11 november att ge grupperna ett kvarter att arbeta fiktivt med. Berätta!

För oss är det viktigt att hitta miljöer och tjänster där människor och verksamheter vill vara och verka. Världen är snabbrörlig och vi ser en stark utveckling av mixed usage och sömlöshet i stadsmiljöernas utbud. Vi vill vara en del i arbetet med att utveckla hållbara intressanta och attraktiva stadsmiljöer. Därför ska det blir otroligt intressant att få ta del av studenterna kommer fram till för innehåll! Extra spännande är det också att det faktiskt är ett fiktivt kvarter med våra fastigheter.

Vad hoppas ni, och Lundbergs, lämna Student Lab med i slutet av dagen?

Mycket energi, intryck och glädje såklart men även riktigt bra underlag för vårt innovationslabb att plocka med sig av i vårt arbete för kommande år.