Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Utbildning och arbetsliv i förändring: Charlotte da Silva

Charlotte da Silva

I denna artikelserie berättar några av Berghs kursansvariga om hur coronaviruset har påverkat dem i arbetslivet och i deras lärarroll. De delar även med sig av erfarenheter och lärdomar. Här har vi pratat med Charlotte da Silva, kursansvarig för kvällskursen Digital kommunikation Start.

Charlotte da Silva är CEO på Salgado Kommunikation och hjälper företag och organisationer att öka försäljningen, bygga varumärke och skapa engagemang. Hon är också kursansvarig för kvällskursen Digital kommunikation Start hos oss på Berghs.

Hej Charlotte! Vilka lärdomar har du fått under denna coronatid?

– Vikten av att vara snabbfotad som organisation, att ha en krisplan och framförallt vikten av att ha en stark tillsammans-kultur vilket kräver ett gott ledarskap.

Vad har fungerat bra?

– Omställningen för oss till digitalt eller rättare mer digitalt har fungerat utmärkt. Jag ser positivt på att företag och hela samhället växlat om till digitala lösningar i allt från sitt kunderbjudande till arbetsmetoder.

Vad har varit den största utmaningen?

– Att snabbt hitta nya kunder när vi inom loppet av en vecka tappade rejält med intäkter pga inställda kampanjer och planerade aktiviteter.

Hur håller du jobbmotivationen uppe i krävande tider som dessa?

– När omständigheterna är ovissa kan det vara svårt att behålla fokus. Här är mina bästa tips:

  • Sätt fokus på det du kan påverka. Dina matvanor, dina träningsrutiner och din tid för återhämtning blir ännu viktigare för att lyckas med det. Coronasituationen har fått oss alla att tvingas leva i stunden och vara flexibla och anpassningsbara. Det är av godo och det kommer alltid något gott ur svåra tider.
  • Att påminna sig om att det kommer en tid när vi är förbi och igenom, att lyfta blicken och tro och hoppas på framtiden.
  • Ta också tillfället i akt att rå om dina kunder och medarbetare extra mycket, kanske öppnas möjligheter som inte funnits tidigare. Nyckelordet "tillsammans" har vi jobbat med i vårt team för att komma starka ur krisen.

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser på dagtid, kvällstid och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Har du förändrat ditt sätt att jobba under pandemin eller behövt utbilda dig inom nya områden?

– Inte så mycket. I och med att vår kärnverksamhet handlar om att hjälpa organisationer och företag med digital marknads­föring och digitalisering så var omställningen inte så stor för oss ur just den aspekten. Vi har snarare växlat upp vårt eget erbjudande på området tack vare att kunderna har blivit mer digitala.

Vad är det bästa du tar med dig från digitaliseringen som skett nu i och med Corona?

– Effektiviseringen som blivit genom att hålla mängder med möten digitalt istället för fysiskt. Det är viktigt att träffas men Corona har gjort det mer legitimt att hålla möten däremellan digitalt.

Här hittar du fler artiklar i denna artikelserie och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs hos oss. 

 

Fotograf: Adam Troy, Salgado Kommunikation