Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

5 kurser för dig som vill bli duktig på PR

Drömmer du om en långsiktig karriär inom PR? Du kanske redan är yrkesverksam men känner att du har mer att lära inom området? Här är 5 kurser som ger dig alla verktyg du behöver för att jobba med relationsskapande marknads­föring.

Digital PR (distanskurs)

Digitala medier har blivit en naturlig del av PR-arbetet. Har du erfarenhet av marknads­föring och PR i traditionella medier, men känner att du behöver jobba mer på din digitala kompetens så är denna kurs rätt för dig. Vi går igenom PR-hantverket för hur du skriver, pitchar och når ut. Hur du identifierar, briefar och samarbetar med influencers och vad exempelvis Growth Marketing, SEO och news jacking kan ha för fördelar för ditt varumärkes mål?

PR Start (kvällskurs)

I den här kursen krävs inga förkunskaper och riktar sig till dig som helt enkelt vill lära dig hur PR kan fungera som ett kostnadseffektivt alternativ, eller komplement till traditionell reklam och marknads­föring. Du får testa på allt från att skriva pressmeddelanden, jobba med budskap och talespersoner internt, samt skapa intresse genom sociala medier.

Kommunikation och PR (kvällskurs)

Det här är en kurs för dig som vill bygga på och spetsa din kompetens inom kommunikation och PR. Kursen ger dig både teoretisk och praktisk kunskap om hur du arbetar med kommunikation och PR idag, från strategi till genomförande.

Kriskommunikation (distanskurs)
När en kris bryter ut, är tid en bristvara. Många olika delar behöver snabbt komma på plats och samordnas, som att löpande analysera läget och kommunicera med en lång rad målgrupper, både internt och externt. Med rätt kunskaper och verktyg kan du fokusera på rätt saker och bibehålla förtroendet genom stormen.

Strategisk kommunikation (distanskurs)

Här får du som redan har erfarenhet av att arbeta med kommunikation och/eller PR en möjlighet att bredda och fördjupa dina kunskaper. Du får verktyg och insikter som hjälper dig att arbeta mer strategiskt och målstyrt.

Här är hela Berghs kursutbud och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs hos oss.