5 kurser för dig som vill bli duktig på PR

Drömmer du om en långsiktig karriär inom PR? Du kanske redan är yrkesverksam men känner att du har mer att lära inom området? Här är 5 kurser som ger dig alla verktyg du behöver för att jobba med relationsskapande marknadsföring.

Skrivet av Adam Horne
Mars 14, 2020

Digital PR (distanskurs)

Digitala medier har blivit en naturlig del av PR-arbetet. Har du erfarenhet av marknadsföring och PR i traditionella medier, men känner att du behöver jobba mer på din digitala kompetens så är denna kurs rätt för dig. Vi går igenom PR-hantverket för hur du skriver, pitchar och når ut. Hur du identifierar, briefar och samarbetar med influencers och vad exempelvis Growth Marketing, SEO och news jacking kan ha för fördelar för ditt varumärkes mål?

PR Start (kvällskurs)

I den här kursen krävs inga förkunskaper och riktar sig till dig som helt enkelt vill lära dig hur PR kan fungera som ett kostnadseffektivt alternativ, eller komplement till traditionell reklam och marknadsföring. Du får testa på allt från att skriva pressmeddelanden, jobba med budskap och talespersoner internt, samt skapa intresse genom sociala medier.

Kommunikation och PR (kvällskurs)

Det här är en kurs för dig som vill bygga på och spetsa din kompetens inom kommunikation och PR. Kursen ger dig både teoretisk och praktisk kunskap om hur du arbetar med kommunikation och PR idag, från strategi till genomförande.

PR Management (distanskurs)

Du kanske står inför, eller har redan har axlat, en ledande roll inom PR eller kommunikation och behöver komplettera kunskapen när det kommer till det strategiska arbetet? Då passar den här kursen, där vi diskuterar förändringar som inverkar på PR-arbetet och kraven som ställs på nya angreppssätt i rollen som kommunikationsansvarig.

Influencer Marketing (distanskurs)

Du som arbetar med sociala medier, e-handel, PR eller digital marknadsföring och vill fördjupa dina kunskaper inom Influencer Marketing kommer att få många praktiska verktyg, möjligheter och nya idéer med dig från den här intensivkursen.

Här är hela Berghs kursutbud och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs hos oss.