Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Utbildning och arbetsliv i förändring: Edit Brunner

I denna artikelserie berättar några av Berghs kursansvariga om hur coronaviruset har påverkat dem i arbetslivet och i deras lärarroll. De delar även med sig av erfarenheter och lärdomar. Här har vi pratat med Edit Brunner, kursansvarig för Digital PR och Influencer Marketing.

Skrivet av Anette Hamel
September 2, 2020

Edit.BrunnerHej Edit! Vilka lärdomar har du fått under denna coronatid?

– Att vi alla bara är människor med ett fundamentalt behov av trygghet och ordning. När kaos tillfälligt uppstår händer det märkliga saker med oss. Några blir väldigt rädda, andra arga och några bara låtsas som ingenting. Jag är väldigt fascinerad av socialpsykologi och under den här tiden har jag försökt studera hur människor agerar - speciellt i grupp- och kommit fram till att förutom alla känslostormar är vi jäkligt flexibla och anpassningsbara ändå! Vi skulle t ex kunna ställa om för att rädda klimatet snabbare än vi tror, bara Tegnell gav oss tydliga förhållningsregler.

Vad har fungerat bra?

– Mitt frilansande har funkat väldigt bra. När alla mina kunder först fick panik och avslutade våra gemensamma projekt ställde jag om till att bara göra digitala utbildningar. Känner att jag därigenom hittat min nisch och också blivit mycket bättre på just den. Trots att energin stundtals varit väldigt låg (blev ju såklart gravid mitt i Corona också plus att vi flyttade över Atlanten) har faktiskt jobbet varit det som funkat bäst. Älskar mitt jobb!

Vad har varit den största utmaningen för dig?

– Att se min fantastiska man kämpa med sitt bolag och alla anställda han har, speciellt i USA, där det varit på en helt annan nivå än här. Precis när vi flyttat familjen till LA för att satsa där ryktes mattan bort under våra fötter och vi återvände till Stockholm efter bara 8 månader. Det ändrade våra mål och lite av vår identitet också. Det har varit en utmaning för hela familjen att hitta tillbaka till livsglädje och driv. Vi är nog inte 100% där än.

Hur håller du jobbmotivationen uppe i krävande tider som dessa?

– Jag sitter på trevliga kaféer i Vasastan i Stockholm där vi tillfälligt hyr en lägenhet (Kaffeverkets tonfiskmacka säger jag bara!), försöker gå en promenad om dagen och träffar många kursdeltagare online, som ger massa pepp och fin feedback. De håller mig flytande och motiverad.

Har du behövt utbilda dig inom nya områden?

– Jag har läst och skrivit mycket om bl.a. TikTok, nya video-appar, influencers och live video shopping. Jag utbildar mig själv lite hela tiden genom all research jag gör till mina kurser och föreläsningar. Sen har jag också läst en onlinekurs i digitalt contentskapande, men mina presentationer ser fortfarande ut som skit, tyvärr. Om någon grym AD där ute vill hjälpa mig får du gärna höra av dig!

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser på dagtid, kvällstid och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Vad är det bästa du tar med dig från digitaliseringen som skett nu i och med Corona?

– Onlineutbildningar is the shit!

Hur har du förändrat ditt sätt att jobba under pandemin?

– Inte mycket. Jag frilansar ju så jag sitter mycket hemma och på kaféer i vanliga fall också. Men i höst ska jag investera i en riktigt bra kontorsstol. Hej då gamnacke och sne rygg!

Här hittar du fler artiklar i denna artikelserie, Berghs kursutbud inom PR och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs hos oss. 

 

Foto: Pexels