Sista ansökningsdag är 31 maj
Why

Design Thinking

Dagtid
Professional
  • Design Thinking processen
  • Verktyg för att analysera utmaningar
  • Prototypa idéer

Få förståelse för de förhållningssätt, metoder och verktyg som Design Thinking processen kan erbjuda och hur du kan använda dessa för såväl breda affärs- och verksamhetsutmaningar som produkt- och tjänsteutveckling.

28 sep - 6 okt

Sista ansökningsdag är 31 maj
Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
18
Språk:
Svenska
Pris:
31 875 kronor
Kursdatum:
Torsdag 28/9, fredag 29/9 samt fredag 6/10 09.00-16.00 på Berghs.
Egna studietimmar:
ca 2-3 timmar
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Om kursen

På den här kursen får du konkreta verktyg som hjälper dig att tillämpa Design Thinking i din organisation. I ett högt tempo blandas teori, inspirationsföreläsningar och praktiska övningar och kursen sporrar deltagarna att tänka kreativt för att lösa komplexa problem tillsammans med olika typer av intressenter.

Deltagare lär sig även kopplingen mellan Design Thinking, agila metoder och målstyrning t ex med OKR. Med hjälp av detta systemtänk stöttas deltagarna att använda Design Thinking för att leda strategiska processer, med externa och interna kunder. En viktig del av kursen är samarbete med andra kursdeltagare, erfarenhetsutbyte och att lära av varandra.

Vem är kursen för?

Detta är en intensivkurs för dig som är yrkesverksam och är i behov av nya verktyg och metoder för att möjliggöra ett mer iterativt arbetssätt. Du arbetar idag som förändringsledare, innovationsledare, verksamhetsutvecklare, digital strateg, webbstrateg, affärsutvecklare, konsult eller är ledare inom marknads­kommunikation. Du kanske arbetar på ett större företag och vill uppdatera dina kunskaper eller har nyligen klivit in en ny roll som kräver nya arbetssätt.

Vad är Design Thinking?

Begreppet Design Thinking myntades på 90-talet av David Kelley och Tim Brown från företaget IDEO, som ligger bakom ikoniska produkter som t ex den första Apple-musen. Ett annat tidigt exempel på Design Thinking är Ray och Charles Eames designprocess som baserades på “Learning by Doing” och som handlade om att förstå behov och begränsningar samt testning av prototyper.

Design Thinking är idag ett samlingsnamn för verktyg, tekniker och metoder som utgör ett ramverk. Detta ramverk tillämpar en kreativ designprocess på traditionella affärsproblem.

Ramverket följer ett övergripande flöde i tre steg: 1. förstå, 2. utforska och 3. göra/utföra. Dessa steg består av olika faser: förstå, definiera, idégenera, prototypa, testa och implementera. En central del av processens förhållningssätt är att samarbeta och jobba tvärfunktionellt över olika discipliner.

 

Kursansvarig

Mercedes.QuevedoMercedes Quevedo, Process- och metodansvarig på Bonnier News. Tidigare har hon arbetat som lärare/facilitator IdeoU och på universitet i Barcelona, som designcoach på Handelsbanken samt drivit eget designföretag.

Ansökan och antagningskrav

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda. Senast i samband med sista ansökningsdag får du besked.

Kursintyg

Efter genomförd kurs (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
31 875 kronor

Studieavgift exkl. moms
25 500 kronor

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

28 sep - 6 okt

Sista ansökningsdag är 31 maj
Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
18
Språk:
Svenska
Pris:
31 875 kronor
Kursdatum:
Torsdag 28/9, fredag 29/9 samt fredag 6/10 09.00-16.00 på Berghs.
Egna studietimmar:
ca 2-3 timmar
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Det här får du

  • Förståelse för Design Thinking processen, metoder och dess förhållningssätt
  • Hur man kan utforma utmaningar på ett effektivt sätt
  • Inspiration för att skapa förutsättningar för att hitta smarta och kreativa lösningar
  • Lära dig sätt att experimentera och prototypa idéer som du kan testa på användare
  • Praktiska tillvägagångssätt för att sätta Design Thinking i rullning i din organisation

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs på Berghs.

Läs om våra hotellerbjudanden för kursdeltagare.