Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

3 deltagare om kursen Motion Graphics på Berghs

Bild_Motiongraphics

Rörlig grafik är numera en viktig del av kommunikationen på internet och i sociala medier. Vi frågade de tidigare kursdeltagarna Erika Teljing, Titti Backström och Patrik Gullbert om vad de lärde sig på kursen Motion Graphics och vad de tog med sig tillbaka till jobbet.

November 21, 2017

Erika Teljing, Titti Backström och Patrik Gullbert har alla tre gått Berghs intensivkurs i Motion Graphics med Martin Löfqvist som kursansvarig.

Hej Erika, Titti och Patrik! Vilka är ni ochDeltagare.Motiongraphics vad arbetar ni med idag?

Erika: Jag är frilansande grafisk formgivare.

Titti: Jag jobbar som grafisk formgivare, illustratör och originalare i företaget Banum AB som jag har drivit tillsammans med min man i drygt 20 år nu. Vi gör ofta större projekt gemensamt med ett helhetsansvar som innefattar både text, foto, illustration, formgivning och original, men även mindre projekt var och en för sig.

Patrik: Jag jobbar på Employer Branding-byrån Coreworkers med Final Art och digital produktion.

Varför sökte ni till intensivkursen Motion Graphics på Berghs?

Erika: Jag sökte på kurser i Motion Graphic och tyckte att kursen som Berghs erbjöd hade det bredaste och mest intressanta innehållet. Både med själva hantverket men också branschanalys och en del i content vilket såklart kändes minst lika viktigt som att faktiskt kunna göra animationer.

Titti: Ett av mina uppdrag är att administrera en Facebooksida åt en kund och jag har märkt en allt större efterfrågan på rörligt material till inläggen där, och även som innehåll till webbsidor. Det var den direkta anledningen till att jag sökte kursen.

Patrik: Jag har länge sökt efter kurser som utmanar mig i mitt arbete. Som är mer avancerade och inte så grundläggande, mer fokus på själva utförandet än att lära sig ett program från grunden. Jag fick ett mail med inspiration om kurser från Berghs där jag såg kursen Motion graphics som gjorde mig nyfiken.

Motsvarade kursen era förväntningar?

Erika: Det gjorde den! Och mer där till.

Titti: Det var min första intensivkurs på Berghs. Tidigare har jag gått 4 distanskurser, Grafisk design 1 2011, Grafisk design 2 2014, Illustration 2015 och Gränssnittsdesign/UX våren 2017. Det har varit ett perfekt format för mig att kunna vidareutbilda mig samtidigt som jag jobbat. Varenda krona det kostat har snabbt kommit tillbaka i kassan.

Jag har upplevt alla kurserna på Berghs som inspirerande, fullspäckade med nyttig kunskap och inte minst konkreta och inriktade på att genast kunna omsätta allt i praktiken. Att använda duktiga lärare som är verksamma i sitt ämne är förstås en del av det. Mycket intensiva kurser har det varit, men det tvingar dig att forcera trösklarna i lärandet och komma ett steg till, som man antagligen inte gör om man försöker lära sig allt på egen hand.

Patrik: Verkligen! För mig var det ett perfekt upplägg och utbildningsmetod. Jag kunde ställa frågor på både mer avancerade funktioner och lära mig av andras kunskaper. En märker att det är kul att samverka kring en och samma sak och jag lärde mig
mycket av alla kursdeltagarna. Vi pratade om det vi lärt oss både före, under och efter lektionerna vilket gav nya tankesätt och lösningar.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi kurser inom kommunikation på ett flertal olika nivåer och i olika format. Närmare bestämt drygt 80 kurser per termin.

Välj här!

Vad har ni fått med er från kursen?

Erika: Framförallt ett större självförtroende för min egna utvecklingsmöjlighet med After Effects. Det var definitivt den motivationshöjare jag letat efter. Tre roliga dagar med trevliga människor och ett ton med galet inspirerande videor. Jag kan nu erbjuda en bredare kompetens till mina kunder. Men framförallt utveckla konsten med animering och rörlig bild, något som jag självt drömt om sedan jag var liten. Det är detta jag vill göra! Galet kul!

Titti: Intensivkursformen lämpade sig väl för Motion graphics, jag tror särskilt om man är nybörjare i After Effects som jag. Vi fick många demonstrationer som vi kunde prova direkt och få hjälp med om det inte ville fungera som det var tänkt. Under de tre dagarna vi skapade en egen liten Facebookfilm fick vi förutom rent konkreta verktyg i After Effects även mycket inspiration och kunskap om planering och innehåll. Nu är det bara att sätta fart! Jag har redan flera uppdrag där jag ska prova mina nya kunskaper!

Patrik: Alla de övningar och funktioner som lärdes ut under kursen har jag använt på flera sätt i många produktioner. Jag har en klarare syn på hur animationer kan göras och vilka animationssätt som funkar för vad som ska produceras. Sen har jag lärt mig nya smarta arbetssätt eftersom intresset för animering bara ökat, vilket är superkul!

Berätta om något bra minne från din tid på Berghs!

Erika: Förutom roliga kursdagar så var det gott fika! Ha ha! Det var många fina möten med andra människor under kafferasten. Det var uppspelt stämning och ofta blev även rasterna förlängningar av dagens genomgångar. Alla verkade taggade och inspirerade!

Titti: Tre jättetrevliga och intensiva dagar med trevliga samtal med de andra deltagarna. Och gott fika!

Patrik: Terrassen på övre våningen var härlig! Lunch i solen och häng med andra Berghselever. Där kunde jag sitta och jobba med de övningar jag lärt mig och testa i egna projekt.

 

Ansök till kursen Motion Graphics. Kursen ges numera även på distansVill du läsa om andra personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen