Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Build back better

Minns du förra årets trendigaste konferenscitat – ''Det kommer aldrig att gå lika långsamt som just nu''. Då skrattade en del av oss och tänkte, hur ska vi hinna med allt? Idag har vi ett annat scenario. Tvärstopp och intensiv omställning lever plötsligt parallellt.

Dagarna har blivit långa. Planeringshorisonten ett par veckor. Vi lever helt enkelt i en ”signifikant avvikelse”. Vissa av oss drömmer om att återgå till det normala, andra söker det nya normala. Det enda vi vet är att få av oss vill vara kvar i nuläget. Ändå är det där vi står. I alla fall ett tag till. Så, vad gör vi med den tiden?

#Build back better

En positiv och spännande trend för dig att haka på om du inte redan har gjort det. BBB - Build Back Better, fokuserar på den helt avgörande x-faktorn i återuppbyggnad av samhällen efter katastrofer och, myntades som slogan av FN. Idag plockas #buildbackbetter upp i fler och fler sammanhang och sätter tonen för det ”nya normala”. Från globala miljö-och rättvisefrågor till nationellt ledarskap, arbetsmarknad och medicinsk beredskap till vårt eget företags värderingar och verksamhetsformer. Alla pusselbitar behöver granskas och sättas ihop på ett sätt som gör det möjligt att tackla framtida Covid-chocker bättre. Vad ska vi göra mer av, mindre av, börja med och sluta med i vår bransch? I din verksamhet? Ett öppnare mandat för förändring är svårt att hitta. Nu gäller det!

Failure is not an option

Nästa steg handlar om att ta på dig labbrocken. Eller inte. En av få fördelar med nuläget är att ingen vet exakt vad som fungerar och inte tills vi får fast mark under fötterna. Det i sin tur delar in oss i tre kategorier; vi som experimenterar aktivt och testar oss fram, vi som experimenterar passivt och tar aktiv del av det andra gör, och vi som lutar oss tillbaka och ser vad det blir tillslut. Inget är rätt, inget är fel. Sexfrågespalten i kvällstidningen hade konstaterat att ”allt är normalt”. Att misslyckas är svårt, för måttstocken är väldigt suddig och skapas i realtid. Allt handlar om vad du och din verksamhet mår bäst av. En sak är dock viktigare än någonsin. Samtalen. Värdet av att samtala mycket, inom organisationen och nyckelpersoner kring er är en prioritet. För när vi är vilse behöver vi varandras inspel hela tiden kring riktning och mål. Inspiration för öppna samtal finns överallt. Välbekanta Simon Sinek kanske ger dig en lämplig boost för att glömma det som varit och helt fokusera framåt när han reflekterar tillsammans med sitt team.

 

Gör det med stil

En ny arbetsvardag sätter stegvis sin prägel på jobbgarderoben. För att hålla nere utgifterna och maximera möjligheterna ger japanska designern Akihiko Kimura dig en optimal kombination av dressad skjorta och mjukiskläder, helt anpassad till ditt liv i Zoom-rutan. BBB? Tveksamt. Men som labbrock, absolut.

Här hittar du den nya stilen.