Artiklar

"Min bild av UX-universumet har breddats mycket"

Arne Barlindhaug Ellingsen

Arne Barlindhaug Ellingsen ville lära sig mer om användarvänlighet, gränssnitt och smidiga möten mellan människor och teknik. Hösten 2021 gick han den 12 veckor långa utbildningen Berghs Upgrade - Digital Design/UX. Här berättar han om sin tid på Berghs och vad han har fått med sig.

Skrivet av Anette Hamel
Januari 13, 2022

Hej Arne! Berätta något om dig och din bakgrund.

– Jag heter Arne, är från Norge men bosatt i Stockholm sedan 2007. I Norge arbetade jag frilans som grafisk formgivare och webbdesigner. De senaste 10 åren har jag arbetat hos en svensk tillverkare av digitala musikinstrument, där jag tog hand om det visuella för webb och print, skötte webbplatsen, arbetade med tutorials- och musikvideoproduktion samt var löpande involverad i utvecklingen av företagets tillbehörsmjukvaror för slutkund. Musik är ett stort intresse och på fritiden pysslas det ofta med musikskapande, både själv och ihop med andra.

Vilka kurser har du läst hos oss?

– Under våren 2020 läste jag kursen Interaktions­design på distans, vilket var mycket lärorikt och mitt första möte med prototypverktyget Figma. Hösten 2021 läste jag Berghs Upgrade - Digital Design/UX för att fördjupa mig ytterligare.

Var det som fick dig att välja denna utbildning?

– Med tiden har jag kommit att bli mer nyfiken på användarvänlighet, gränssnitt och smidiga möten mellan människor och teknik. Jag tycker också mycket om att arbeta med problemlösning, vilket är centralt i UX design där man skall lösa specifika användares problem på bästa sätt. Jag blev tipsad om utbildningen Digital Design och den verkade innehålla precis de områden jag kände att jag ville fördjupa mig i för att kunna ta mig vidare. Nu har jag precis påbörjat den spännande processen att söka jobb inom UX-världen.

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av utbildningar inom många ämnesområden och på olika nivåer. Långa eller intensiva. Det finns både kurser på dagtid, kvällstid och på distans. Frågor? Chatta gärna med oss!

Här är 5 tips för att hitta rätt kurs

Vad har du fått med dig från dina tre månader här på Berghs?

– Min bild av UX-universumet har breddats mycket och det var särskilt intressant att få bättre koll på hur man kan arbeta med researchdelen av processen. Alla lärarna var inspirerande och mycket kunniga inom sina fält och kompletterar varandra bra kompetensmässigt. Det kändes bra att de alla är yrkesaktiva inom sina fält, kunskapen kändes färsk och aktuell. Det var också topp med alla gästföreläsarna som bidrog med ännu fler konkreta, intressanta perspektiv på branschen. Utbildningen överträffade förväntningarna och förstärkte min känsla av att UX-spåret är rätt riktning för mig.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa Berghs Upgrade - Digital Design/UX?

– Om möjligt, ta helt ledigt från annat. Utbildningen är intensiv med mycket information att ta in, plus att det krävs mycket tid och energi för att arbeta med uppgifterna/case. Det kan också vara bra att bekanta sig med Figma innan du börjar kursen.

Här hittar du mer information om Berghs Upgrade.