Artiklar

“Lärarna höll så otroligt hög nivå”

Gabriella.Ulvefeldt

Gabriella Ulvefeldt är Product owner data and insight på Bonnier News Sales. I höstas vidareutbildade hon sig genom en kvällskurs i projektledning på Berghs. Här berättar hon om kursen, lärarna och vad hon har fått med sig.

Skrivet av Anette Hamel
Januari 25, 2019

Hej! Vem är du, vad jobbar du med och vilken kurs har du läst hos oss?

Jag heter Gabriella Ulvefeldt och jobbar som Product owner data and insight på Bonnier News Sales, där jag har jobbat sedan 2016. Jag har studerat digital marketing på YH 2014-2015. Jag har privilegiet att ha en dynamisk arbetsplats som ständigt är i förändring och rörelse. Det betyder också nya projekt löpande och ett behov av ny kunskap. Under hösten 2018 vidareutbildade jag mig genom en kvällskurs i projektledning på Berghs, en otroligt bra kurs som gett mig insikter och kunskap för min nuvarande roll men också för att kunna axla nya utmaningar.

Vad var det som fick dig att söka till just denna kurs?

Det finns få saker som är så spännande som att lära sig nya saker som direkt går att implementera i sitt dagliga jobb/projekt/roll. Att få möjlighet att både kunna utvecklas inom mitt ledarskap och få verktyg till mitt arbete kändes som en bra kombo för mig att fokusera på. För att gå in i min nya roll med mer projektansvar kändes Berghs som en bra väg att gå.

Vad har du fått med dig från kursen?

Jag har alltid hört så bra om Berghs föreläsare och upplägg på kurser och det är verkligen någonting som överträffat mina förväntningar. Innehållet har bjudit på inspirerande föreläsningar från personer med högt engagemang och gett många bra praktiska övningar som jag implementerat i mitt egna dagliga arbete. Kursen har i sin helhet gett mig en bra grund inom projektledning och kontakter jag inte kunnat få annars. Ett stort plus är den nära kontakten till vår grymma lärare, i alla typ av råd och tankar vilket är ovärderligt.

Var det något av lektionstillfällena som kändes extra givande?

Lärarna höll så otroligt hög nivå att söndagar inför lektionstillfället blev pirrigt och roligt. Varje lektion i sitt slag var otroligt givande och hade alltid en röd tråd. Lektionerna var också uppbyggda utifrån att vi i slutet på utbildningen skulle kunna ta oss an ett skarpt case med en faktiskt kund.

Vad tycker du var roligast på kursen?

Det som är roligast med dessa kurser är att träffa likasinnade med helt nya personligheter. Det inspirerade mig att höra hur vissa jobbar och kunna ta hjälp med egna vardagliga situationer som man ibland fastnar i. Råd och inspiration kom både från klasskompisar, föreläsare och vår fantastiska utbildningsansvariga lärare Cecilia. Att få möjligheten att i ett team med olika erfarenheter få en utmaning i handen och dela våra erfarenheter med våra nya kunskaper var så roligt och lärorikt.

Hur har du fått användning av det du lärde dig?

Efter varje tillfälle fick jag möjlighet att i mina befintliga projekt tillföra olika övningar i gruppen för att stärka samarbete men också för att hitta nya vägar att gå. Att kunna tillämpad övningar som coachande ledarskap till att svåra samtal har varit väldigt intressant och något jag kunnat använda mig av nästan direkt!

Hur kan en dag på ditt jobb se ut?

Mina dagar är väldigt varierande, jag sitter i helt olika projekt alltifrån strategiska data projekt till projekt där vi med avancerad teknik utvärderar hur hjärnan reagerar på annonser. Har en blandad komplott med möten med våra kunder och interna kreativa möten för att ta fram nya idéer. Ibland sitter jag med tävlingsbidrag och ibland tar jag fram innehåll till affärsutvecklingsdemos som ska ut i säljorganisationen.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Vi har både kurser på dagtid, kvällstid, intensivkurser och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Vad inspirerar dig?

Jag blir inspirerad av passionerade människor och ny teknik. Älskar att sitta i innovativa miljöer och se nya produkter ständigt utveckla vårt sätt att leva men också för att ta hand om vår planet.

Hur håller du dig fortsatt uppdaterad inom ämnet?

Jag följer inspirerade företag på LinkedIn, lyssnar på många karriärspoddar och ser på Ted Talks. Det är den roliga mixen att få se vad som sker lokalt blandat med globalt!

Vill du läsa fler intervjuer med tidigare kursdeltagare? Då är Berghs artikelserie Efter kursen något för dig.