Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

"Berghs är den främsta skolan i branschen!"

Therese Sandberg bor i Norrköping och arbetar med marknads­föring på mediebolaget Öst Media. Hösten 2019 gick hon distanskursen Digital kommunikation Start. Att det blev just på Berghs var ett enkelt val enligt Therese.

Skrivet av Anette Hamel
April 15, 2020

Hej Therese! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag heter Therese Sandberg, bor i Norrköping och arbetar som marknadskoordinator på ett mediebolag som heter Öst Media. Jag kom in i branschen som mediesäljare och önskade att spetsa mina kompetenser inom marknads­föring och kommunikation vid sidan av jobbet. Efter avslutad kurs på Berghs dök det upp en möjlighet för mig att ta mig an rollen som marknadskoordinator – vilket jag självklart hoppade på!

Vilken kurs läste du och vad var det som fick dig att söka till just denna?

– Distanskursen Digital kommunikation Start under hösten 2019. Jag kommer tidigare från resebranschen och hade inte så mycket erfarenhet av media och kommunikation när jag började som mediesäljare. Den erfarenhet jag har idag har jag lärt mig via kurser på sidan av jobbet eller internutbildningar på jobbet. Jag ville gå en utbildning för att fördjupa mig i hur företag strategiskt arbetar med digital kommunikation. Att det blev just Berghs var ett enkelt val – Berghs är den främsta skolan i branschen!

Hur var det att läsa på distans?

– Att plugga på distans var det enda alternativet för mig eftersom jag har jobbat heltid på sidan av, och det är inga konstigheter! Idag finns alla kommunikationsmöjligheter och med Berghs utbildningsplattform kan man enkelt hålla kontakt med de andra kursdeltagarna.

Vad har du fått med dig från utbildningen?

– De här korta och konkreta ”tips och trixen” som vi fått lära oss har jag verkligen uppskattat. Utbildningen är väldigt relevant, alla uppgifter har varit hands on och jag har lärt mig saker som jag har kunnat använda direkt i mitt arbete.

Motsvarade kursen dina förväntningar?

– Absolut! Först trodde jag att jag inte lärde mig så mycket men i efterhand när jag har reflekterat så insåg att jag har lärt mig jättemycket. Jag föredrar korta kurser där man lär sig mycket av ”learning by doing” så en kurs på Berghs har passat mig perfekt. Karin är en bra lärare som har mycket kunskap och erfarenhet att dela med sig  av. Hon visar engagemang i kursen och det är tydligt att hon tycker att det är kul att föreläsa.

Vad tycker du var roligast eller mest intressant på kursen?

– Uppgifterna som vi fick var relevanta till föreläsningarna och samtidigt fanns det utrymme att genomföra uppgifterna på ett eget kreativt sätt.

Hur kan en dag på ditt jobb se ut?

– Mina arbetsdagar skiljer sig från dag till dag. Mina huvuduppgifter är att projektleda, planera & koordinera varumärkets marknadsaktiviteter från start till mål. Det ingår även mycket kreativt arbete som att ta fram innehåll till våra sociala kanaler och analys av kampanjer och hemsida osv. Det är ett mångsidigt arbete med många bollar i luften.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Vi har både kurser på dagtid, kvällstid och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Vad är du mest stolt över i din karriär?

– Jag är nog mest stolt över att jag tar mig an utmaningar och nya uppdrag trots att jag inte har någon erfarenhet. Jag tänker alltid inför en ny utmaning att har jag rätt inställning så kommer erfarenhet med tiden. Jag är stolt över att jag är ganska orädd som person, att jag ofta ”kastar mig ut”.

Finns det något som du har ångrat?

– Hmm, egentligen inte. Inte något som jag kan komma på. Självklart har jag gjort mängder av misstag, men de har i sin tur gett lärdomar så jag skulle inte säga att jag ångrar mina ”misstag” heller.

Har du något karriärtips du vill dela med dig av?

– Tacka aldrig nej till en möjlighet att lära dig något nytt. Hoppa på nya idéer och var inte rädd för att göra fel, för det är så man lär sig.

Hur hittar du balans i tillvaron?

– Jag har ofta mycket på gång och jag tycker om att hålla mig sysselsatt. Det krävs planering för att hinna med allt man vill göra. Men viktigast är det att göra det som man känner för i nuet. Det går inte att planera allt.

Hur håller du dig fortsatt uppdaterad inom ämnet?

– Jag prenumerera en hel del på nyhetsbrev från olika företag och byråer i branschen, det inspirerar mig och jag lär mig mycket från andra företag som ligger i framkant. Sedan lyssnar jag på poddar, jag tycker att mediepodden och Digitalpodden är bra! Jag är också ett fan av att hitta inspiration och tips på sociala medier.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna kurs?

– Gå kursen! Har du tidigare erfarenhet så kommer du att få utbyte av andra samt få nya erfarenheter och insikter. Saknar du tidigare erfarenhet så ger den här kursen en jättebra grund inom Digital kommunikation. Även om man idag kan hitta mängder av tips och information på internet så ger inte det alls samma lärdomar som att gå en kurs och genomföra uppgifter kopplade till ämnet. Det ger jättemycket och man minns det man lär sig bättre och har det alltid med i bakhuvudet.