Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Inkludering - från insikt till handling

I förra veckan fick rörelsen Black Lives Matter ett globalt momentum i sviterna av mordet på George Floyd. Över hela världen demonstreras det och frågan kring systematisk rasism och exkludering är på allas agenda. Som ledande aktör inom utbildning och kommunikation vill vi hjälpa till att sprida kunskap. Nu bjuder Berghs in till webinarium på tisdag 9/6 och torsdag 11/6 om inkludering i kommunikations­branschen.

Skrivet av Adam Horne
Juni 8, 2020

På Berghs tror vi på att mångfald och inkludering är väsentliga komponenter i alla kreativa och innovativa miljöer. Vi som befinner oss i kommunikations­branschen eller studerar för att bli en del av branschens framtid, måste fortsätta utbilda oss.

Sedan vi på Berghs startade vårt Inkluderingsråd för några år sedan, har vi gjort många saker som involverar både ungdomar och yrkesverksamma, både genom utbildning men också genom att engagera oss i projekt som vi redan sett positiva effekter av. Nu har vi samlat ihop ett antal personer till två webinarier för att dela mer kunskap i syfte att driva förändring. 

– Under den sista veckan har många berörts. Frågor kring inkludering, rasism och värde har väckt samtal både i media och i våra arbets- och privatliv. Vi vill använda vår plattform för att dela olika perspektiv och möjliggöra en viktig konversation om mångfald och inkludering i kommunikations­branschen säger Camilla Wallander, VD på Berghs.

– Det är en otrolig kraft som väckts till liv de senaste veckorna genom Black Lives Matter protesterna. Man kan se både företag och privatpersoner ta ställning mot rasism och för en ökad öppenhet att förstå. Men det är viktigt att detta engagemang inte stannar vid en svart ruta upplagd på sociala media, utan att förändring sker på riktigt. Att våga ha en öppen och ödmjuk dialog är en bra start, säger Marie Alani, Programansvarig på Berghs.

The state of diversity & inclusion in the creative industries - what’s next?

Webinarie: tisdagen den 9/6 kl. 17-17.45 har vi bjudit in Michael Aneto, grundare och Chief Design Officer på SAI i Amsterdam, och Briana Pegado, Executive Director för Creative Edinburgh och Dr. Andrea Jones-Rooy, statsvetare och professor i Data Science vid New York University, för ett samtal om hur det ser ut med mångfald och inkludering i branschen internationellt, vilken inverkan Black Lives Matter-rörelsen kan ha och hur byråer och företag kan göra mer och göra bättre. Missa inte webinariet, anmäl dig här!

Inkludering - hur går man från insikt till att ta ansvar?

Webinarie: torsdagen den 11/6 kl 17-17.45 välkomnar vi Nicole Kavander och Roshanak Fatahian, medgrundare av nätverket All of us för ett samtal om komplexiteten av mångfald, innebörden av inkluderande kommunikation och hur man kan ta steget till att börja inkludera fler perspektiv i den kreativa processen. Mångfald har aldrig varit så aktuellt för kommunikatörer som det är idag. Inkludering är något alla vill göra, men hur gör man för att leva upp till det på riktigt i 2020?  Missa inte webinariet, anmäl dig här!