Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Izabel fick jobb genom Berghs Career Day

izabel original

Varje år anordnas på Berghs en heldag då byråer, rekryteringsföretag och heltidsstudenter får möjlighet att träffas och knyta viktiga kontakter inför framtiden. Ett av de tusen möten som skedde på förra årets Career Day var mellan produktionsledaren Izabel Östgren och Oakwood, ett möte som bar frukt direkt. Idag arbetar Izabel som producent på Oakwood, och berättar här om sin tid på Berghs.

De lever helt olika liv idag, men de har alla den gemensamma nämnaren att de en dag beslutade sig för att söka till Berghs. I den här artikelserien tittar vi närmare på Berghs alumnistudenter. Vad har de tagit sig för sedan den där dagen då de tog sin examen och klev ut i arbetslivet? Valde de att fortsätta inom den bana de utbildat sig? Hittade de på något helt annat? Vilka jobb har de idag? Och hur ser de tillbaka på sina tid på skolan? Det står tydligt att alla studenter väljer sin helt egna väg och deras banor är lika indivuduella som unika. Det de har gemensamt är dock detsamma: de valde att söka till Berghs.

Izabel Östgren gick ut Berghs produktionsledarprogram våren 2015 och berättar här att det var Berghs åriga evenemang Career Day - där studenter under en dag speed-dejtar byråer och rekryteringsbolag, som gav henne det jobb hon har idag och stormtrivs på.

Kan du berätta om din studietid på Berghs? Vilka är de starkaste minnen du bär med dig?

Det var en intensiv period fullproppat med intryck. Ett år går fort och man hinner göra väldigt mycket på den korta tiden. Bland annat skriva ARU-tenta, hänga i pappersmassafabrik, tävla i Future Lions och dansa på en räkbåt. Det met värdefulla är alla fina människor jag lärde känna som jag fortfarande har kontakt med idag.

Hur kändes det när du tog examen, hade du en klar idé om vad du ville jobba med?

Jag hade många idéer, men det var svårt att ha en tydlig bild eftersom att man inte hade testat allt i praktiken. Man kan väl säga att jag hade en klar bild över hur jag ville att det skulle kännas men rent konkret hade jag inte en susning.

Hur förlöpte det första året efter examen?

Första året är en känslomässig berg- och dalbana och jag tror att man gör sig själv en stor tjänst av att acceptera den känslan. Man är nervös, kaxig, rädd och bestämd på samma gång. Jag tror att det måste få kännas så första året, man är ju faktiskt helt grön trots att man inte vill erkänna det.

Idag är du anställd på Oakwood som Producent. Hur gick det till när du fick det jobbet?

Jag träffade dem på Berghs Career Day och kände genast att vi talade samma språk. För mig var det viktigt att hamna på ett ställe som inte står still, där jag hela tiden kan utvecklas och bli bättre. Jag tänkte att en digital fullservice byrå som producerar det mesta inhouse borde vara ett sånt typ av ställe så kontaktade dem.

Under våren jobbade jag med produktions­ledning och digital strategi för ett frilansprojekt som mottogs väldigt bra, och efter det hörde Oakwood av sig och erbjöd mig en anställning. I augusti började jag som producent och junior strateg hos dem!

Vad är det roligaste med det?

Det roligaste med att jobba som producent här är variationen på projekten samt att kunna vara så nära produktionen. Eftersom vi producerar mycket inhouse samlar vi många olika kompetenser under ett och samma tak, vilket gör att man verkligen är närvarande under hela projektets livscykel. Dessutom är det väldigt högt i tak här och man känner att man kan påverka. Vi är precis så pass stora att alla arbetar med alla vilket skapar en väldigt familjär stämning.

Vad är det mest utmanande?

Som Producent arbetar man ofta i flera olika projekt och de befinner sig i olika faser. Vissa är i uppstart, andra mitt i produktion. Det gäller att kunna rikta fokus på rätt sak och samtidigt ha koll på vad som pågår i dom projekt man inte är i just då.

Hur har dina studier på Berghs hjälpt dig i ditt arbetsliv idag?

Förutom praktiska kunskaper om processhantering och ledarskap är jag väldigt nöjd över den förståelse för kommunikation som jag fick under tiden på Berghs. Jag har lärt mig tänka både konceptuellt och strategiskt och har lätt för att sätta mig in i olika utmaningar för våra kunder men också för oss som byrå.

Vilka är dina bästa tips till dem som ska söka till Berghs i vår?

Börja nätverka! Våga ställa frågor både till existerande elever och folk i branschen som verkar jobba med något fett. Folk är mer hjälpsamma än vad man tror.

Är du intresserad av att söka till ett av Berghs program?

Ta en titt på programmen här och missa inte att börja med arbetsproverna i god tid innan deadline!