Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

7 sätt att hitta rätt kurs på Berghs

Att botanisera i Berghs utbud av kurser och heltids­utbildningar kan ibland kännas som en djungel. Med närmare 10 heltidsprogram och drygt 80 kurser inom varierande områden och svårighetsgrad kan det vara svårt att hitta rätt. Här hjälper vi dig en bra bit på vägen.

Så hittar du rätt utbildning på Berghs:

1. Fundera på om du vill plugga heltid eller ta en fristående kurs.

Våra heltidsprogram passar för dig som vill få en gedigen utbildning inom kommunikation, men det krävs att du vill investera tid och energi. De flesta (men inte alla) av våra heltidsprogram är CSN-berättigande och ansökningsprocessen pågår under flera månader varje vår. Då arbetar du med de arbetsprover som ligger till grund när vi bedömer din ansökan.

Ta en titt på Berghs heltidsprogram och läs mer om vilka du kan välja mellan. Tips! Missa inte Berghs Bachelor – för dig som vill ha en internationell utbildning inom kommunikation!

2. Har du kommit fram till att det är en fristående kurs som passar dig bäst?

Då ska du bokmärka Berghs kurslista. Där hittar du hela vårt aktuella kursutbud.

3. Har du något format som passar dig bättre eller sämre?

På Berghs erbjuder vi både intensivkurser (som löper över 1-3 heldagar i rad), kvällskurser (som löper en kväll i veckan under ett antal veckor varje termin), distanskurser (där du studerar i din egen miljö via en digital plattform) och dagkurser (där du viker en heldag eller för- eller eftermiddag i veckan åt att komma till Berghs lokaler). Alla människor har olika förutsättningar, därför har vi skapat ett brett utbud av format att välja mellan.

Se våra intensivkurser här.

Se våra kvällskurser här.

Se våra distanskurser här.

Se våra dagkurser här.

4. Fundera på vilket ämnesområde du är intresserad av att lära dig mer om.

Kanske spelar formatet mindre roll för dig, men du vet att det är inom sociala medier du vill utvecklas? Kanske är det designern i dig som behöver en boost? Kanske behöver du stärka upp din projektledning eller strategi? Kanske är det en grundläggande kurs i marknads­föring och kommunikation du söker? Då ska du absolut ta en titt på våra ämnesområden. Där kan du välja kursen du söker baserat på de ämnen vi utbildar inom.

Här hittar du våra ämnesområden i kursutbudet.

5. Vilken nivå befinner du dig på?

Och så var det det här med nivå. Vill du lära dig mer om ett helt nytt område inom kommunikation eller vill du spetsa till dina befintliga kunskaper med en fördjupning? Håller du på att avancera inom ditt jobb och vill ha en stabil grund för din nya roll eller vill du addera en ny kompetens till ditt CV?

På Berghs delar vi upp kurserna i nivåerna Start och Professional.

Läs mer om Berghs startkurser här. De passar för dig som inte har utbildning eller erfarenhet inom det område du valt att studera.

Läs mer om Berghs Professionalkurser här. De passar för dig som har erfarenhet sedan tidigare men vill vidareutbilda dig inom ett område.

6. Läs mer, chatta eller mejla oss

Nyfiken på vad tidigare deltagare tyckte om sin tid på Berghs? Då är våra artikelserier Efter kursen och Efter examen något för dig. I artikelserien Praktiska tips har vi bett Berghs kursansvariga, gästföreläsare och andra professionella att dela med sig av sina bästa tips inom just sitt expertisområde. Läs och låt dig inspireras. Tips! Ofta finns det allra längst ner på en kurssida relaterade artiklar om just den utbildningen.

Du vet väl om att vi finns här för att svara på dina frågor. Välkommen att kontakta oss via chatten på Berghs.se eller skicka ett mejl till info@berghs.se

7. Får vi fresta med ett nyhetsbrev?

Genom att signa upp dig till Berghs nyhetsbrev ser du till att alltid hålla dig uppdaterad inom nyheter i vårt kursutbud, våra kostnadsfria frukostseminarier, tips på artiklar inom relevanta ämnen och mycket annat.

Lycka till och hoppas att vi ses på Berghs!