Studenterna jobbar parallellt med examensprojekt och pro bono- uppdrag

Berghs avgångsstudenter är inne i avslutningsarbetet på Berghs. Nytt för i år är att de genomför två arbeten parallellt; ett examensprojekt och ett pro bono- uppdrag. Berghs har sedan många år tillbaka ett nära samarbete med Giva Sverige och i år utökas det även med Norrsken Foundation. Genom dessa parter har ett urval av uppdrag gjorts, för att hitta de som kan få starkast värde av kraften och energin från ett studentteam.

Skrivet av Berghs School of Communication
April 12, 2021

Årets upplägg

Examensprojekten och pro bono- uppdragen görs som alla samlästa kurser av studenter i tvärdisciplinära grupper om sju till åtta personer. Varje år har studenterna en avslutningsuppgift där de jobbar med en kund och ett varumärke. Men i år har de dubbelt upp, med två kunder som uppdragsgivare.

De företagen som valt att utmana sin kommunikation genom årets examensprojekt har en spridning mellan allt från stora svenska industrier, retail, konsultverksamheter och organisationer. I år adderades ytterligare 22 pro bono-uppdrag och de som fått äran att väljas ut är: Friluftsfrämjandet, Just arrived, Civil Right Defenders, RFSL, RFSU, Skålen, OCD-förbundet, Lockero, Mypick, Volta Greentech, Pratham Sweden, The Hunger Project, She for She, Ung Cancer, Mealsizer, Barnfonden, Chaintraced, Relate, Astma och allergiförbundet, Insamlingsstiftelsen Njurfonden, KFUM och Krafthem.

“Med allt som pågår i världen och hur mycket det påverkar privatpersoner såväl som företag, så har vi velat ge ett extra värde genom att möjliggöra ett stort antal pro bono-uppdrag till våra studenters avslutande arbete på skolan. Som Berghs alumn tycker jag att det är fantastiskt att studenterna får vidga sina vyer och i år fokusera på två uppdrag” säger Lina Kellgren, marknadschef Berghs.

 ”Att så många av våra medlemsorganisationer i år får chans att ta del av dessa pro-bono uppdrag är otroligt värdefullt. För små ideella organisationer innebär tillgången till kunskapen, kreativiteten och nytänkandet hos Berghs studenter en möjlighet att skapa relevant kommunikation som kan ha avgörande strategisk betydelse, något som organisationerna inte skulle ha chans att göra annars.” Säger Charlotte Rydh, Generalsekreterare Giva Sverige.

”Under året som gått har Berghs studenter gång på gång visat på en enorm empatisk förmåga i projekt vi varit involverad i, vilket ju är en otroligt viktig del i den kreativa processen. Det har funnits en vilja att förstå syftet med brieferna, köpa in sig på läget, göra små problem till prima förutsättningar och kreera därefter. Vi har fått se leveranser med strategisk förståelse och en kreativ höjd. Vi ser fram emot fler och mer samarbeten framöver!” Säger Nina Wenström, Head of Design Norrsken Foundation.

“Samarbetet med Berghs är fantastiskt för våra impact-startups på Norrsken! Flera av dem har verkligen letat efter ett sätt att ta sin marknadsföring till nästa nivå. Att bli tilldelad en grupp skickliga kommunikatörer från Berghs är ovärderligt för många av våra nystartade företag och gör det möjligt för dem att skapa ännu mer positiv inverkan”. Säger Oskar Malm Wiklund, Member Experience & Tech Norrsken Foundation

Som en avslutning av studenternas intensiva examensperiod äger Berghs Festival rum den 21 och 22 maj. Anmäl dig HÄR.